Η βάση του ήταν αρχικά το Παγκράτι. Εκεί το γνώρισε ο πολύς κόσμος και βραδιά τη βραδιά άρχισε να γίνεται στέκι καλλιτεχνών, φτάνοντας να σερβίρει μέχρι και τον Τζέρεμι Αϊρονς. Η φήμη του, ωστόσο, απογειώθηκε τα τελευταία δύο χρόνια όταν το «Μαύρο πρόβατο» επεκτάθηκε και στα βόρεια προάστια. Ετσι, το εστιατόριο που λειτουργεί στα Μελίσσια, επί των οδών Σωκράτους και Ζαΐμη 2, είναι κυριολεκτικά καθημερινά (εκτός από Δευτέρα) ασφυκτικά γεμάτο και ανάγει την κράτηση του τραπεζιού σε απαραίτητη προϋπόθεση για τους επισκέπτες του, αν θέλουν να δοκιμάσουν τα νόστιμα πιάτα του.

Τις κρύες μέρες, ο κυρίως εσωτερικός χώρος με πολλές πινελιές από προβατάκια είναι προσεγμένος και ιδανικός, αν και τα τραπέζια κάποιες φορές εφάπτονται. Οταν ο καιρός το επιτρέπει, ο όμορφος κήπος με την πλούσια βλάστηση δίνει άλλον αέρα στη διαδικασία του φαγητού. Το χαρακτηριστικό αυτού του χώρου που ακροβατεί ανάμεσα στον παραδοσιακό εστιατοριακό προσανατολισμό και την αίσθηση του μεζεδοπωλείου είναι το value for money μενού του. Ο σεφ Νίκος Μεντής μπαίνει στην κουζίνα για να στήσει πιάτα που είναι χαρακτηριστικά της ελληνικής διατροφής αλλά διαπνέονται και από μια πιο ελεύθερη δημιουργική γαστρονομική διάθεση. Μετά το χαρακτηριστικό κέρασμα με ρακή, παξιμάδια και ντιπ ντομάτας, ο πελάτης μπορεί να επιλέξει από μια ευρεία ποικιλία γεύσεων που περιλαμβάνουν λίγο από όλα: κοινώς, κρέατα, ψαρικά και ζυμαρικά.

Αξίζει να δοκιμάσει κάποιος το γνωστό ανατολίτικο χιουνκιάρ μπεγεντί, το μοσχάρι με πουρέ μελιτζάνας που λιώνει στο στόμα, την υπέροχη σαρικόπιτα με ξινομυζήθρα από τα Χανιά και μέλι, τις γαρίδες με μαραθόριζα ή τα λινγκουίνι με μύδια, τη ζουμάτη, δηλαδή χοιρινή τηγανιά, αλλά και το «μαύρο πρόβατο» με αρνάκι στη λαδόκολλα. Τα ψητά κρέατα της σχάρας είναι αρκετά νόστιμα, όπως και ο ψητός σολομός. Για τους χορτοφάγους, το κριθαρότο με μανιτάρια, λαχανικά ή ακόμα και το κοτόπουλο αν δεν έχουν περιορισμούς, είναι η ιδανική παραγγελία.

Τα ελληνικά κρασιά, οι μπίρες, η ρακή, το τσίπουρο και το ούζο συνοδεύουν ιδανικά το γεύμα ή το δείπνο, τα οποία μπορούν να κλείσουν πανηγυρικά με τα αγαπημένα γλυκά: μιλφέιγ μήλου με σάλτσα καραμέλας, κέικ καρότου, σουφλέ σοκολάτας με κρέμα γάλακτος, μους λεμονιού με καραμελωμένα αμύγδαλα.