Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος είναι νομικός, διαβάζω ότι είναι και υποψήφιος διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Ενας υποψήφιος διδάκτωρ μπορεί να αγνοεί τα δημοκρατικά στοιχειώδη, όπως π.χ. τη διάκριση των εξουσιών;

Προφανώς, κάτι θα έχει ακούσει για αυτά τα πράγματα ο υποψήφιος διδάκτωρ –δεν μπορεί να έφτασε ώς εκεί απλώς κολλώντας αφίσες. Αλλά τα προσπερνά, επειδή το πολίτευμα για την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ οφείλει να είναι ένα γάντι που να ταιριάζει κάθε φορά στον στόχο των συνιστωσών κομμάτων της. Κάνουν ό,τι μπορούν, άλλωστε, για να το προσαρμόσουν στην αυταρχική εκδοχή που από την αρχή προωθούσαν –και συνεχίζουν να επιδιώκουν.

Οταν λοιπόν η κυβέρνηση αποδίδει σε έναν πολίτη ο οποίος έχει μια δικαστική εκκρεμότητα, οποιονδήποτε πολίτη, την ιδιότητα του εγκληματία (εν προκειμένω, όμως, όταν αποκαλεί «ναρκέμπορο» τον Βαγγέλη Μαρινάκη), μολονότι η δίκη εκκρεμεί, αυτό είναι ευθεία περιφρόνηση της διάκρισης των εξουσιών –και αν δεν είναι λάθος, υποδηλώνει ευθέως τον τραμπουκισμό της αυτοδικίας και τη δημοκρατική περιφρόνηση. Μάλιστα, η απάντηση του Τζανακόπουλου σε σχετική δημοσιογραφική ερώτηση, ότι «αργά ή γρήγορα η Δικαιοσύνη θα αποφασίσει για τον χαρακτηρισμό «ναρκέμπορος»» είναι υπόδειγμα κουτοπονηριάς. Δήθεν αυτός περιμένει τη Δικαιοσύνη, αλλά ώσπου να αποφανθούν τα δικαστήρια μπορεί αυτός να παραδίδει σε λιντσάρισμα όποιους δεν θεωρεί «δικούς του».

Επιχειρηματίες και πολιτικούς αντιπάλους –όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Και προφανώς, τον μη συμμορφούμενο Τύπο.

Η κυβέρνηση που έκανε τα πάντα για να χειραγωγήσει τα ΜΜΕ ενοχλείται με τους Γαλάτες που αντιστέκονται. Κι ο εκπρόσωπός της απειλεί με μηνύσεις και αγωγές εφημερίδες για δημοσιεύματα που αναδεικνύουν τη μαρτυρία πολίτη ο οποίος καταγγέλλει κυβερνητικό σκάνδαλο. Αντί να εξηγήσει στη Βουλή, έπειτα από τις ερωτήσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αν τα δημοσιεύματα ευσταθούν, αντί να δεχτεί όπως οφείλει τον δημοκρατικό έλεγχο, απειλεί ότι θα καταφύγει στα δικαστήρια!

Και για να είναι σαφής στους στόχους του, αποκαλεί «σκουπιδότοπο» «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ», τις εφημερίδες με το ανεξίτηλο πολιτικό και το πολιτιστικό αποτύπωμά τους στη νεότερη Ελλάδα, που βρίσκονται σταθερά στην κορυφή των κυκλοφοριών –και συνεργάζονται με τους σημαντικότερους καθηγητές και συγγραφείς της χώρας. Τις εφημερίδες αυτές, η κυβέρνηση ήδη απέτυχε να τις ελέγξει ή να τις κλείσει. Συνεχίζει να προσπαθεί. Δεν θα τα καταφέρει.

Υποψήφιος διδάκτωρ είστε, κύριε Τζανακόπουλε. Οχι υποψήφιος δικτάτωρ.