Οχι, δεν αποκλείστηκε χθες ο Ολυμπιακός από τη Ζαλγκίρις. Δεν ήταν η χθεσινή ημέρα που μπήκαν οι τίτλοι του τέλους. Ολα χάθηκαν πριν από περίπου μία εβδομάδα. Με το ματς στο 72-72 και τον Ολυμπιακό στην επίθεση, ακριβώς στην τελευταία φάση του αγώνα στο ΣΕΦ, ήρθε το λάθος, ουσιαστικά τα θαλάσσωσαν οι παίκτες και εκεί χάθηκε η ευκαιρία της νίκης. Η ήττα στην παράταση δεν πρέπει να εξέπληξε κανέναν. Αλλωστε και τη Μεγάλη Παρασκευή πάλι στον εξτρά χρόνο είχε νικήσει στο Νέο Φάληρο η Ζαλγκίρις παίρνοντας την πρόκριση και παράλληλα τον αέρα του Ολυμπιακού. Ολα τα υπόλοιπα απλά βοηθούν ώστε η συζήτηση να παίρνει φωτιά. Η αλήθεια είναι πως στο Λιμάνι πέταξαν το πλεονέκτημα της έδρας που σίγουρα δεν είναι πανάκεια, αν η σειρά αφορά τετ α τετ σχεδόν ισοδυνάμων αντιπάλων. Ή αν η μία ομάδα, εν προκειμένω ο Ολυμπιακός, μοιάζει στα πολύ κάτω της με παίκτες ξεζουμισμένους, δίχως ενέργεια και καθαρό μυαλό. Οι δύο ήττες στο Κάουνας προέκυψαν με τρόπο που προκαλεί απορίες και φέρνει μεγάλη πίκρα. Γιατί ουδέποτε στο παρελθόν ένα σκληρό σύνολο που αρνείται να το βάλει κάτω και παλεύει όλα τα ματς μέχρι το τέλος, ανάγκασε τον κόσμο να γυρίσει κανάλι από νωρίς γιατί το παιχνίδι δεν είχε κανένα ενδιαφέρον. Και αυτό ακριβώς πρέπει να προβληματίσει τους πάντες για το πού πάει ο μπασκετικός Ολυμπιακός.

Αναστασίου

Λέτε σύντομα να προκύψει νέα απαίτηση πρώην στελέχους του Παναθηναϊκού; Γιατί ακούγεται πως ο άλλοτε κόουτς διεκδικεί κοντά στα 250 χιλιάρικα και θα τα κυνηγήσει μέσω της δικαστικής οδού. Οταν δεν φαίνεται από πουθενά φως, αυτή είναι η κατάληξη.

Γήπεδο

Ως γνωστόν, προχωρά η κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ και στα ενδότερα της ΠΑΕ δηλώνουν αισιόδοξοι για την πρόοδο του έργου. Αξίζει, πάντως, να κάνουμε την εξής επισήμανση: ένα από τα θέματα που ελάχιστα έχουν αναδειχθεί και δεν το μνημονεύει κάποιος, αφορά στα απορριμματοφόρα. Γιατί κάποιοι επιμένουν ότι θα χρειαστεί να μετακινηθούν, ενώ ακόμη δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο.

Σίριαλ

Αλλο ένα επεισόδιο στον πόλεμο του Παναθηναϊκού με την Ευρωλίγκα προστέθηκε χθες, καθώς η διοργανώτρια Αρχή ενημέρωσε τον πρόεδρο της ΚΑΕ Μάνο Παπαδόπουλο ότι του απαγορεύει να καθίσει στον πάγκο της ομάδας στον αποψινό αγώνα. Toυ το επέτρεπε ωστόσο εδώ και δέκα επτά χρόνια! Να σημειωθεί ότι ο κ. Παπαδόπουλος βρίσκεται ανελλιπώς στον Παναθηναϊκό από το 1991 και δώθε και ουδέποτε έχει δεχθεί ανάλογη ποινή.

Αλλαγή

Στη Νέα Σμύρνη έχουμε αναταράξεις, σε αυτές τις τελευταίες στροφές της Α1 μπάσκετ. Ετσι, ένας γνώριμος από το μακρινό παρελθόν, ο Στιβ Γιατζόγλου βάζει και πάλι φόρμα και αναλαμβάνει την ομάδα του Πανιωνίου από τη θέση του προπονητή.

Αρνηση

Η απόφαση της τουρκικής ομοσπονδίας να συνεχιστεί το παιχνίδι του Κυπέλλου ανάμεσα στη Φενερμπαχτσέ και την Μπεσίκτας από το σημείο της διακοπής, έφερε τσουνάμι αντιδράσεων. Θυμίζουμε ότι ο κόουτς της Μπενφίκα Γκιουνές (φωτογραφία) στο 57ο λεπτό του παιχνιδιού είχε δεχθεί αντικείμενο στο κεφάλι με αποτέλεσμα να αποχωρήσει. Και οι γιατροί τού έκαναν πέντε ράμματα. Η Μπεσίκτας, μετά την ανακοίνωση της ομοσπονδίας ότι το ματς θα συνεχιστεί από το 57′, γνωστοποίησε ότι δεν πρόκειται να δεχθεί την απόφαση και δεν θα κατέβει να αγωνιστεί.

«Δεν θα εμφανιστούμε στο γήπεδο στις 3 Μαΐου και θα αποδεχθούμε τις κυρώσεις» ανέφερε στην ανάρτησή της στα social media η Μπεσίκτας.