Η είδηση ήταν γνωστή, χθες όμως ήρθε η επιβεβαίωση με τον πλέον επίσημο τρόπο: η ΟΥΕΦΑ ανακοίνωσε την τιμωρία αποκλεισμού του Παναθηναϊκού από τις διοργανώσεις για έναν χρόνο, όταν και αν εξασφαλίσει έξοδο στην Ευρώπη το Τριφύλλι μέσα στην επόμενη τριετία. Από τον περασμένο Δεκέμβριο είχε χτυπήσει η καμπάνα και αν τότε πλήρωνε ή έκανε διακανονισμούς ο Παναθηναϊκός, προφανώς και θα απέφευγε μια ποινή – ντροπή. Παράλληλα, υφίσταται και πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ και είναι άμεσα απαιτητό. Σε μια ομάδα που δεν πληρώνει τίποτα και τα αρμόδια ελληνικά δικαστήρια της ρίχνουν μείον βαθμούς, ίσως είναι ουτοπικό να μιλάμε για Ευρώπη και τα σχετικά. Ωστόσο, έχουμε μάθει αλλιώς τον Παναθηναϊκό. Γενιές και γενιές μεγάλωσαν με επιτυχίες σε Κύπελλο Πρωταθλητριών, παιδιά ανδρώθηκαν προσμένοντας και παρακολουθώντας ευρωπαϊκά ραντεβού, συνεπώς όσα συμβαίνουν στον ΠΑΟ είναι κομματάκι ξένα. Γιατί κάποιοι διοικητικοί αποφάσισαν πως δεν έχουν να κάνουν με πρωτοπόρο, αλλά με ουραγό. Αυτοί δυστυχώς δεν γνωρίζουν επακριβώς την ιστορία της ομάδας.

Μισέλ

Οι παλαιότεροι, όσοι τέλος πάντων έβλεπαν διεθνές ποδόσφαιρο τη δεκαετία του ’70, δύσκολα θα ξεχάσουν έναν γάλλο μέσο με επιτελικές ικανότητες. Ο Ανρί Μισέλ που πέθανε χθες, έφτασε με την Εθνική Γαλλίας ως κόουτς στην τρίτη θέση στο Μουντιάλ στο Μεξικό (1986), ενώ είχε περάσει και από τα μέρη μας. Είχε αναλάβει το 2001 τον Αρη, αλλά οι εποχές ήταν δύσκολες στο Χαριλάου και άντεξε μόνο τέσσερα ματς πρωταθλήματος. Χωρίς φυσικά να αφήσει το στίγμα του.

Πρόστιμο

Το ότι καλείται να πληρώσει ξανά ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν ισοδυναμεί με είδηση. Ο επικεφαλής του μπασκετικού Παναθηναϊκού και η Ευρωλίγκα είναι σε καθεστώς ρήξης εδώ και κάμποσο διάστημα. Ο Γιαννακόπουλος θα πληρώσει 6.000 ευρώ για ένα σχόλιο που είχε κάνει εις βάρος του ρέφερι Γιαβόρ. Είναι μικρότερο σε σχέση με αυτά που πληρώνει για την είσοδό του στο γήπεδο ενώ είναι τιμωρημένος και πρέπει να τονιστεί ότι το συνολικό ύψος αγγίζει το 48% των χρημάτων που έχει να πάρει ο Παναθηναϊκός από τις φετινές του νίκες.

Ηττα

Το χειρότερο για τον Ολυμπιακό χθες στο Κάουνας δεν είναι ότι έχασε και πλέον έχει μπροστά του ένα παιχνίδι – τελικό. Το μείζον σχετίζεται με τον τρόπο. Τη συνολική αδράνεια της ομάδας του Σφαιρόπουλου (φωτογραφία). Το αγωνιστικό ναυάγιο. Ολοι κάποτε μπορεί να γνωρίσουν τη συντριβή. Ακόμη και με κάτω τα χέρια. Δεκτό. Ή και να αφήσουν ένα παιχνίδι. Δεν είμαστε καθόλου βέβαιοι όμως ότι αυτό προκύπτει με τον Ολυμπιακό. Ηθελε, αλλά προφανώς δεν μπορούσε. Αδυνατούσε να παρακολουθήσει τους Λιθουανούς που, μην τρελαθούμε κιόλας, δύσκολα τους λες και υπερομάδα. Αλλά με τόσους υστερήσαντες, λογικό και επόμενο ήταν να έρθει η σφαλιάρα. Τι να κάνει σχεδόν μόνος ο Σπανούλης; Οι ξένοι αόρατοι, ο Πρίντεζης δυσκολευόταν να βάλει εύκολα καλάθια, όλα πήγαν στραβά. Πώς άραγε μπορεί να διαφοροποιηθεί αυτή η εικόνα μέσα σε 48 ώρες;