Αν κατάλαβα καλά τον Πρωθυπουργό κυνηγάει ένα «μαύρο μέτωπο» –μη με ρωτήσετε ποιοι το αποτελούν: ο μισός τηλεφωνικός κατάλογος…

Αυτό όμως δεν είναι αστείο διότι θυμάμαι μια ταινία με τον Ράσελ Κρόου που έπαιζε τη ζωή του μαθηματικού Τζον Νας.

Ο Νας λοιπόν νόμιζε ότι τον κυνηγούσαν ρώσοι πράκτορες να του κλέψουν κάτι μυστικά. Οι γιατροί φυσικά του έδωσαν τα σωστά χάπια αλλά εκείνος παράκουσε τους γιατρούς με αποτέλεσμα να πάθει υποτροπή και να τον πλακώσουν σε άλλες φριχτές θεραπείες.

Ασ’ τα να πάνε, ταλαιπωρήθηκε ο άνθρωπος!

Γι’ αυτό, όταν σε κυνηγούν «μαύρα μέτωπα» ή «ρώσοι πράκτορες» το καλύτερο είναι να απευθυνθείς αμέσως στους ειδικούς και κυρίως να μην παραμελήσεις τη θεραπεία διότι μπορεί να υποτροπιάσεις.

Ακόμη περισσότερο με ανησύχησε και το άλλο σύμπτωμα με τον Μακρόν.

Πήρε, λέει, ο Πρωθυπουργός τον Μακρόν στο τηλέφωνο και συμφώνησαν να νοικιάσουμε δυο φρεγάτες από τους Γάλλους, οι οποίες μάλιστα θα παραδοθούν πριν τον Αύγουστο ώστε να μη χάσουμε την τουριστική σεζόν.

Αλλά βγήκαν την άλλη μέρα οι Γάλλοι και έκαναν τους ανήξερους διότι τέσσερις φρεγάτες έχουν όλες κι όλες. Πώς να νοικιάσουν τις δύο σε εμάς;

Εγώ για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω πώς έγινε η κουβέντα διότι εξ όσων γνωρίζω ο Πρωθυπουργός στα γαλλικά είναι λίγο «ασανσέρ» και «βουλκανιζατέρ» ενώ τα αγγλικά άσ’ τα να πάνε.

Συνεπώς πώς τα είπαν και πώς τα συμφώνησαν;

Υστερα η όλη διαδικασία με βάζει σε σκέψεις. Δηλαδή, συγγνώμη, αλλά πώς ακριβώς νοικιάζεις φρεγάτες από τηλεφώνου;

Παίρνεις τον γάλλο πρόεδρο και του λες «έλα Μακρόν, Αλέξης εδώ. Περισσεύουν δυο φρεγάτες σε καλή τιμή; Και πριν το καλοκαίρι γιατί η Μπέττυ θέλει να φύγουμε ήσυχοι διακοπές!»;

Τι είναι δηλαδή οι φρεγάτες; Airbnb;

Και θέλω να το διευκρινίσουμε αυτό διότι και στην ταινία που λέγαμε ο Ράσελ Κρόου, που είναι πολύ καλός ηθοποιός, νόμιζε συνεχώς ότι μιλούσε με έναν Πάρκερ, του υπουργείου Αμύνης, που του έλεγε διάφορα τρομερά μυστικά και τον εξεβίαζε.

Αλλά τελικά ο γιατρός είπε στους οικείους ότι Πάρκερ δεν υπήρχε και απλώς τον φανταζόταν ο δυστυχής.

Εμείς ευτυχώς έχουμε τη βεβαιότητα ότι ο Μακρόν υπάρχει, όπως υπάρχουν και οι φρεγάτες. Απλώς μάλλον δεν περισσεύουν.

Γι’ αυτό εγώ λέω ότι δεν χρειάζεται ούτε να υπερβάλλουμε, ούτε να δαιμονοποιούμε τους wannabe Σοσιαλδημοκράτες που μας κυβερνούν. Ανθρωποι σαν κι εμάς είναι κι αυτοί.

Απλώς με τα θέματα υγείας δεν παίζουμε, αρκεί βεβαίως να ακούμε τον γιατρό που σίγουρα ξέρει καλύτερα.