Θα προκύψει κάτι στο προσεχές πρωτάθλημα; Λέτε να έχουμε διαφοροποιήσεις, την ώρα που συζητείται ευρύτατα τι θα αποφασίσουν οι ξένοι αναφορικά με το ενδεχόμενο Grexit; Είναι σαφές ότι όσα έχουν γίνει στα ενδότερα τους απασχολούν τα μέγιστα. Το πώς θα το αντιμετωπίσει η ΕΠΟ του Γραμμένου είναι λοιπόν το ζητούμενο. Ή και το υπουργείο Αθλητισμού. Λέγεται ότι στόχος είναι η μείωση των ομάδων και αυτό θέλουν να συμβεί άμεσα. Δεν έχει ξεκαθαριστεί απόλυτα το πλάνο, αλλά πάμε –αν περάσει ασφαλώς –για 12 ή 14 και ένα ερώτημα που υφίσταται σχετίζεται με τις προϋποθέσεις που πρέπει να προκύψουν για να έχουμε μείωση. Εδώ, δεν μιλάμε μόνο για αδειοδοτήσεις σύμφωνα με τα κριτήρια της Ομοσπονδίας, αλλά για κάτι περισσότερο. Το αν είναι υγιείς οι ΠΑΕ, αν κόβουν και πόσα εισιτήρια, τι εγκαταστάσεις υπάρχουν, τα βοηθητικά και άλλα πολλά. Φυσικά, βρισκόμαστε ακόμη σε επίπεδο σεναρίων και όλα τα ανωτέρω πρέπει να συμβούν πολύ σύντομα και απαραίτητη θεωρείται η διεθνής συναίνεση και συνεργασία. Εν αναμονή εξελίξεων, συνεπώς.

Πανικός

Με γοργό ρυθμό φεύγουν τα εισιτήρια για το επικείμενο ματς της ΑΕΚ με τον Λεβαδειακό. Καιρός είναι να σπεύσει ο κόσμος στο γήπεδο, καθόσον η ομάδα ναι μεν το τελευταίο διάστημα δεν αποδίδει το καλύτερο δυνατό αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, ωστόσο είναι μέσα στον στόχο του νταμπλ. Οι οπαδοί προσβλέπουν σε γιορτή και θέλουν να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του τίτλου. Μία μόνο επισήμανση: υποθέτουμε ότι η Επιτροπή Εφέσεων (δηλαδή ο Σκουτέρης) θα έχει βγάλει την ετυμηγορία της για το ΠΑΟΚ – ΑΕΚ. Οποια κι αν είναι αυτή. Δεν μπορεί να υπάρξει αγωνιστική με τη μίνιμουμ σοβαρότητα, ειδικά σε αυτό το κρίσιμο σημείο, αν ομάδες και ποδοσφαιριστές αγνοούν την πραγματική τους θέση και τι ζητούν στα παιχνίδια.

Πίκρα

Εμφανίστηκε χαμογελαστός στο ΟΑΚΑ και έδειχνε άνετος ο Αλέξης Κούγιας, καμάρωνε δε δίπλα στον γιο του, αλλά τελικά ο αποκλεισμός της Λάρισας από την ΑΕΚ τού άφησε μια γεύση διόλου ευχάριστη. Κυρίως γιατί το είχε πιστέψει πως ο τελικός ήταν πολύ κοντά. Τώρα, υπόσχεται να τα φτιάξει όλα στον κάμπο, εμπιστεύεται τον Αντωνίου για προπονητή και δικαίως εξερράγη για το λάθος με το μήνυμα στη φανέλα. Ισως μάλιστα να τον ενόχλησε παραπάνω και από τον αποκλεισμό. Ενα θα πρέπει αρκετοί να θυμούνται, όσοι έζησαν τα γεγονότα 20 χρόνια πίσω. Το ’97 ή και λίγο καιρό μετά, όταν έγινε ξανά πρόεδρος της ΠΑΕ σε δύσκολες εποχές, ο Κούγιας δεν έκανε κακό στην ΑΕΚ. Το αντίθετο μάλιστα. Την έσωσε. Γιατί έβαλε χρήματα πολλά και μπάλωσε τρύπες. Πληρώνοντας Ντέμη και Σαβέφσκι, κερδίζοντας τον Κατσαβό στα δικαστήρια, παίρνοντας Ντόμπος, Καλιτζάκη και άλλους χρήσιμους ποδοσφαιριστές. Ξαναλέμε, αυτά σε όχι εύκολες εποχές.

Σάκκαρη

Βοήθησε την Εθνική να νικήσει την Αίγυπτο 2-1 στην πρεμιέρα του Fed Cup, της διοργάνωσης των εθνικών ομάδων στο τένις. Ναι μεν έχει συμμετάσχει στα μεγαλύτερα τουρνουά του κόσμου, ωστόσο δεν έκρυψε πως ήταν αγχωμένη αγωνιζόμενη μπροστά στο ελληνικό κοινό. Μετά το Fed Cup (οι αγώνες διεξάγονται στο Τατόι) οι επόμενοι σταθμοί της Σάκκαρη (φωτογραφία) θα είναι Κωνσταντινούπολη, Ρώμη, Μαδρίτη και φυσικά το Ρολάν Γκαρός, το δεύτερο εφετινό τουρνουά Γκραν Σλαμ.