Ενας είναι ο στόχος των ανθρώπων που σχεδιάζουν τον τελικό του Κυπέλλου. Να προσέλθει αρκετός κόσμος στο γήπεδο, ει δυνατόν να γεμίσει το Ολυμπιακό Στάδιο. Γιατί είναι ξεκάθαρο ότι στο Μαρούσι θα διεξαχθεί ο τελικός, ενώ δεν συζητείται καν το ενδεχόμενο να έχουμε μαθητές ή να προσέλθουν μόνο όσοι εξασφαλίσουν πρόσκληση. Αυτά συνέβαιναν στο παρελθόν, τώρα τα δεδομένα άλλαξαν και τον λόγο έχει η Αστυνομία. Ή και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης. Αλλά όλα θα φανούν στην πορεία και ασφαλώς θα μετρήσει και ο αντίπαλος που θα προκύψει από το σημερινό ζευγάρι, ανάμεσα στην ΑΕΚ και τη Λάρισα. Θα συναντήσει τον ΠΑΟΚ, ομάδα που ετοιμάζεται να δώσει το ματς σε μια σημαδιακή ημερομηνία: 12 Μαΐου, όπως 12 Μαΐου ήταν και το 2001 όταν εμφανίστηκε πυραυλοκίνητος στη Νέα Φιλαδέλφεια και έφτασε στο 4-2 απέναντι στον Ολυμπιακό.

Πληρωμές

Χρήμα με ουρά ξαφνικά στον Παναθηναϊκό! Οχι, δεν προέκυψε κάποια πώληση, απλά οι διοικητικοί ή και οι άφαντοι που κινούν τα νήματα αποφάσισαν ότι δεν πρέπει να τους σκάσει η ομάδα στα χέρια. Ετσι, ενώ τη Δευτέρα δεν έβρισκαν 95 χιλιάρικα, βρέθηκε μία ημέρα μετά το ποσό για να εξοφληθεί ο Τοτσέ και να λάβουν κάποια από τα οφειλόμενα οι υπόλοιποι. Για να αποδειχθεί ότι μόνο με τις τιμωρίες βάζουν μυαλό όσοι είναι ασυνεπείς. Αραγε, τον Βέμερ πρόκειται να τον πληρώσουν; Στο κάτω κάτω δεν είναι ευθύνη του γερμανού μπακ το παχυλό συμβόλαιο που υπέγραψε. Αλλοι του το πρότειναν και καμάρωναν μάλιστα. Τώρα, ας πορευτούν με τις συνέπειες των λαθών τους.

Απειλή

Τι προκύπτει από τη συνάντηση του προέδρου της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο (φωτογραφία) με τον ομόλογό του της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο; Εχουμε πολλά ακόμη να κάνουμε, γιατί κάποιοι δεν έχουν μείνει ικανοποιημένοι. Και ευθέως μιλούν ξανά για σοβαρές κυρώσεις. Η κλεψύδρα έχει γυρίσει… Και ο Γραμμένος επιτέλους ας αντιληφθεί ότι έχει τον ρόλο του προέδρου και όχι του απλού παρατηρητή. Θεωρείται πιθανό ότι την προσεχή εβδομάδα θα συνεδριάσει η επιτροπή ομοσπονδιών της FIFA για να αποφασίσει σχετικά με την εισήγηση του Χούμπελ, παράγοντα που παρακολουθεί το εγχώριο ποδόσφαιρο. Το Grexit φαίνεται ξανά.

Μαρκόπουλο

Είναι ξεκάθαρο στους γνωρίζοντες ότι εδώ και περίπου μία τριετία, που ανέλαβαν οι Ιπποδρομίες να «τρέξουν» τις ελληνικές κούρσες, η κατάσταση βελτιώθηκε θεαματικά. Τόσο στο επίπεδο, όσο και στην αξιοπιστία, κάτι πολύ σημαντικό από την ώρα που έχουμε να κάνουμε με στοίχημα. Ωστόσο, τα τελευταία 24ωρα, στα ενδότερα της όλης κοινότητας υφίσταται μια κόντρα που μπορεί να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Υποθέτουμε όχι και να φτάσει στα άκρα, όχι να τεθεί όλο το προϊόν σε κίνδυνο. Χθες, πάντως, η Ενωση Ιδιοκτητών Δρομώνων Ιππων εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή της στο σχέδιο του νέου κώδικα Ιπποδρομιών που προωθεί η διοίκηση της ΦΕΕ. Δηλαδή, η ΕΙΔΙΕ συντάσσεται με τις Ιπποδρομίες ΑΕ, τον φορέα που διεξάγει το στοίχημα, καθόσον εκτιμά ότι με τον κώδικα αυτόν δημιουργούνται προβλήματα στη διεξαγωγή των ιπποδρομιών. Είναι ξεκάθαρο ότι θα έχουμε και νέα επεισόδια, αφού ορισμένοι βρίσκονται στα χαρακώματα. Μάλλον θα χρειαστεί να παρακολουθούμε από κοντά τις εξελίξεις.