Στο ψυγείο

Αρνητική είναι η εξέλιξη στο σίριαλ της ανανέωσης του συμβολαίου του Λάζαρου (φωτογραφία) σύμφωνα με το τελευταίο επεισόδιο. Το ναυάγιο δηλαδή στη συνάντηση με τον διοικητικό ηγέτη. Με τον ποδοσφαιριστή να αισθάνεται αδικημένος για τις μέχρι τώρα αποδοχές του (συμβόλαιο δύο κατοστάρικα και κάτι) και να ζητάει κλειστό τριετές. Η προσφορά του αναμφισβήτητα είναι σημαντική. Από κει και πέρα κανείς δεν μπορεί να πει, στην ΑΕΚ, «δώστε του όσα ζητάει». Αυτό που διαπιστώνεις ωστόσο είναι η γενικότερη «δυσκολία» όταν πρόκειται για λεφτά. Τον Ιανουάριο μπήκε στο ψυγείο ο βασικός γκολκίπερ Ανέστης, επειδή αρνήθηκε να ανανεώσει με τους όρους της διοίκησης. Η δήθεν πρόταση στον Γιόχανσον μετά τον τραυματισμό του δεν έγινε ποτέ. Σε αντίθεση με τον Τσιγκρίνσκι που συμφώνησε και υπέγραψε. Λεπτομέρεια. Είναι λίγο άκομψο εν έτει 2018 να μιλάει για τέτοια θέματα και να μπαίνει στη διαδικασία του παζαριού (τόσα δίνω, πόσα θες) το ίδιο το αφεντικό με τον ποδοσφαιριστή.

Στο καφενείο

Μέχρι τις 15-20 Μαΐου που θα συνεδριάσει η Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ έχει περιθώριο η Σουπερ Λίγκα να αλλάξει την ποινή υποβιβασμού για να τη σκαπουλάρει ο Παναθηναϊκός. Με τον Γραμμένο (λόγω Σαββίδη) να είναι αντίθετος, αλλά να μη διαθέτει για το συγκεκριμένο θέμα την πλειοψηφία. Ενας μήνας δηλαδή παρασκηνίου, με Νο 1 στόχο τον Λεβαδειακό, για να αλλάξει ο συσχετισμός δυνάμεων και να περάσει η τροποποίηση. Με τον Γ. Βασιλειάδη να μιλάει για μία ακόμα φορά, εκεί που δεν του πέφτει λόγος: «Δεν επιθυμούμε να πέσει ο Παναθηναϊκός». Λες κι έχουν καμιά αξία η γνώμη και η επιθυμία του. Αν δεν κάνω λάθος, πέρυσι τέτοια εποχή ο Γ. Βασιλειάδης ήταν υφυπουργός Αθλητισμού. Δεν ήταν κάποιος άλλος. Οταν υποβιβαζόταν για τον ίδιο ακριβώς λόγο (μη αδειοδότησης) ο Ηρακλής. Αν σήμερα λοιπόν επιθυμεί να μην πέσει ο Παναθηναϊκός, πέρυσι επιθυμούσε να πέσει ο Ηρακλής; Ετσι πάει. Θυμίζω ότι δεν πρόκειται για κάποιον που μιλάει στο καφενείο της γειτονιάς του αλλά για υφυπουργό Αθλητισμού.

Και ο Απόλλωνας

Η μάχη των δύο Δικεφάλων δεν περιορίζεται στην κορυφή. Η κόντρα είναι σε όλα τα επίπεδα. Στο θέμα της αδειοδότησης η ΑΕΚ έχει ταχθεί υπέρ του Παναθηναϊκού. Ο ΠΑΟΚ, λόγω της κόντρας Σαββίδη – Αλαφούζου (φωτογραφία), εναντίον. Και όχι μόνο ο ΠΑΟΚ, αλλά και οι ομάδες επιρροής του, όπως ο Πλατανιάς και τα Γιάννενα. Με την Κέρκυρα, που επίσης ανήκει στο ίδιο μπλοκ, να είναι αρνητική και για τους δικούς της λόγους. Αν υποβιβαστεί δηλαδή ο Παναθηναϊκός, είναι αυτή που σώζεται και μένει στην κατηγορία. Τρίτο πεδίο, η αναμέτρηση στην ουρά, που όλα δείχνουν ότι γέρνει στην πλευρά του Δικεφάλου του Νότου. Μετά τον Πλατανιά, είναι πλέον πολύ κοντά στον υποβιβασμό και η Κέρκυρα, Δύο ομάδες που ανήκουν στη σφαίρα επιρροής του Δικεφάλου του Βορρά. Αντίθετα, δείχνουν να εξασφαλίζουν την παραμονή τους Λαμία και Απόλλωνας, που δεν είχαν κανένα πρόβλημα να μοιραστούν από έναν βαθμό στο μεταξύ τους παιχνίδι της Κυριακής. Θυμίζουμε ότι μετά τη Λαμία εντάχθηκε στη συνέχεια στο μπλοκ του Δικεφάλου του Νότου και ο Απόλλωνας.

Στη μούρη

Πρεμιέρα σήμερα στα πλέι-οφ για το φάιναλ-φορ της Ευρωλίγκας με το πρώτο ματς της σειράς Παναθηναϊκός-Ρεάλ. Κι είναι να απορείς με την υπέρμετρη αισιοδοξία των ρεπόρτερ της πορτοκαλή. Που δεν αρκούνται στην παρουσία και των δύο ελληνικών ομάδων στο Βελιγράδι, αλλά φτάνουν μέχρι και την κούπα. Και ειδικά στην περίπτωση του Παναθηναϊκού, «να σηκώσει το έβδομο στη μούρη του Μπερτομέου». Λες κι ο Πασκουάλ (φωτογραφία) που έχρισε φαβορί της σειράς τη Ρεάλ είναι ηττοπαθής. Για τον Ολυμπιακό, που βρίσκει απέναντί του τη Ζαλγκίρις, το να φτάσει στους «4» είναι το λογικό και το φυσιολογικό. Στη συνέχεια βρίσκει απέναντί του, εκτός απροόπτου, τη Φενέρ και κάθε άλλο παρά είναι αυτός το φαβορί. Ακόμα μεγαλύτερα τα ζόρια για τον Παναθηναϊκό, που αν πάει στο Βελιγράδι μπλέκει στον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ. Οι μπουκ που δεν κάνουν ποτέ λάθος στην εκτίμηση των πιθανοτήτων έχουν την απόδοση για να βρεθούν στον τελικό Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός στο 13. Οταν το ζευγάρι ΤΣΣΚΑ-Φενέρ είναι στο 2.85.

Κανονικό γκολ

Η μάχη ΑΕΚ-ΠΑΟΚ μεταφέρθηκε στην ΕΡΤ. Με την ΑΕΚ να κατηγορεί τη δημόσια τηλεόραση για μονόπλευρη ενημέρωση κι ένα δίκιο να το έχει. Οχι όμως να καταφέρεται συνολικά κατά της εκπομπής. Μια υποχρέωση στον Περικλή Βασιλάκη, που έβγαλε το κανονικό γκολ του Βαρέλα οφσάιντ, την έχει.