Η χθεσινή είδηση-γνωστοποίηση ότι ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στη FIBA δεν μπορεί να είναι κεραυνός εν αιθρία. Αλλωστε ήταν γνωστό σε όλους ότι οι σχέσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με τους επικεφαλής της Ευρωλίγκας και δη με τον γνωστό και μη εξαιρετέο Μπερτομέου, παραμένουν κάκιστες. Το ζητούμενο, ωστόσο, σχετίζεται με το πού βαδίζουμε ή αν προτιμάτε, πού πάει το μπάσκετ. Να είμαστε, άραγε, στην αρχή μιας νέας μεγάλης κρίσης; Διότι ο Παναθηναϊκός είναι δυνατό χαρτί για όποιον τον έχει στα χέρια του, ένα όνομα με εκτόπισμα, συνεπώς δεν αποκλείεται να προκύψουν εξελίξεις. Δεν πρέπει, άλλωστε, να ξεχνάμε και τη Σουπρολίγκα, τη σεζόν (2000-2001) που υπήρξαν δύο διοργανώσεις και δύο πρωταθλήτριες ομάδες στην Ευρώπη! Μία διοργάνωσε η FIBA (Σουπρολίγκα) και μία η Ευρωλίγκα. Ο διχασμός, απίστευτος. Το μπέρδεμα όλων, εξοργιστικό. Με αποτέλεσμα στο φινάλε της χρονιάς όλοι να το ξανασκεφτούν και να ρίξουν νερό στο κρασί τους. Βέβαια, το 2018 δεν είναι 2000 και μιλάμε για μια χρυσοφόρο διοργάνωση, που όμως είναι κλειστό κλαμπ με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Με θετικά και ασφαλώς αρκετά αρνητικά. Αν ο Παναθηναϊκός πάει οριστικά στη FIBA, ουδείς μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να ανοίξει ο ασκός του Αιόλου. Γιατί εδώ πλέον δεν μιλάμε για μπάσκετ, αλλά ας έχουμε στον νου ότι γίνονται κινήσεις πάνω στη σκακιέρα.
Τσάμπιονς Λιγκ

Η χθεσινή κλήρωση για το Final 4 που θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ και ασφαλώς η συμμετοχή της ΑΕΚ, κάνουν το επικείμενο ραντεβού ιδιαίτερα ενδιαφέρον για τους φίλους του μπάσκετ. Ολος ο καλός ο κόσμος έδωσε το «παρών» στο κεντρικό ξενοδοχείο για την εκδήλωση. Τι συνάγεται; Η ΑΕΚ επενδύει στο να κάνει καθημερινά βήματα ώστε να ξαναβγεί στο προσκήνιο και είναι αλήθεια ότι τούτη τη σεζόν πέτυχε πολλά. Επίσης, ο επικεφαλής του Τσάμπιονς Λιγκ, ο δικός μας Πατρίκ Κομνηνός, όχι μόνο έχει τη γνώση να διοργανώνει άριστα τελικούς, αλλά και δεν κρύβει τη συμπάθειά του προς την ΑΕΚ. Σκεφθείτε, δε, λίαν συντόμως η FIBA να έχει στις τάξεις και τον Παναθηναϊκό. Δεν θα γίνεται πλουσιότερο και ελκυστικότερο το όλο προϊόν;

Πράσινος ισολογισμός

Διπλάσια ζημιά είχε στη σεζόν 2016-2017 συγκριτικά με την προηγούμενη η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, σύμφωνα με τον ισολογισμό της ΠΑΕ. Oι ζημιές για τη λογιστική χρήση 2016-17 (1/7/16 – 30/6/17) είναι 18,34 εκατ. ευρώ, ενώ στην προηγούμενη λογιστική χρήση οι ζημιές ήταν 11,2 εκατ. ευρώ, κάτι που σημαίνει πως το χρέος αυξήθηκε. Το πιο σημαντικό στοιχείο, ωστόσο, είναι πως ο ορκωτός λογιστής της Grant Thornton Παναγιώτης Νούλας αναφέρει «ΜΕ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ», γεγονός που δείχνει πως κάτι δεν βρήκε σωστό στον ισολογισμό, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι αυτό είναι η παράγραφος που αναφέρει πως ο βασικός μέτοχος της εταιρείας (Γιάννης Αλαφούζος) έχει δηλώσει ότι δεν προτίθεται να συνεχίσει τη χρηματοδότηση.