Μοιάζει με ειρωνεία της Ιστορίας. Στις 27 Ιανουαρίου 1991 ο Πανιώνιος αναγκάζεται να αγωνιστεί με ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές εναντίον του Παναθηναϊκού λόγω αδυναμίας της διοίκησης να πληρώσει τους παίκτες.

Το Τριφύλλι στις δόξες του. Βάντσικ, Καλιτζάκης, Σαραβάκος, Αντωνίου, Βλάχος, Βαζέχα, Μαραγκός. Οι νεαροί παίκτες των Νεοσμυρνιών έγιναν παιχνίδι στις ορέξεις του «Μητσάρα», που πέτυχε τρία από τα συνολικά έξι γκολ του Παναθηναϊκού.

Μεταξύ των παικτών του Πανιωνίου που αγωνίστηκαν εκείνο το απόγευμα ξεχωρίζουμε τον Τάκη Φύσσα. Ηταν αμούστακο παιδί, μόλις 17 ετών. Ο μόνος που εξελίχθηκε και έκανε καριέρα από τους ερασιτέχνες, παρά τα εγκωμιαστικά σχόλια που είχαν εισπράξει οι πιτσιρικάδες εκείνο το χειμωνιάτικο απόγευμα στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Σήμερα ο Τάκης Φύσσας είναι τεχνικός διευθυντής των ακαδημιών του Παναθηναϊκού. Και το ενδεχόμενο οι εκκολαπτόμενοι αστέρες των οποίων ηγείται να εκπροσωπήσουν το Τριφύλλι σε κάποιο από τα εναπομείναντα παιχνίδια του πρωταθλήματος, αν συνεχιστεί η αποχή των επαγγελματιών από τις προπονήσεις, είναι πολύ μεγάλο.

Ενα déjà vu που μοιάζει με παιχνίδι της Ιστορίας στον Τάκη Φύσσα. Ενα ποδοσφαιρικό Τζόκερ με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, που πιθανόν να κερδίσει για δεύτερη φορά στη ζωή του ο πρωταθλητής Ευρώπης του 2004. Και μία υπενθύμιση προς άπαντες: στη ζωή το μόνο βέβαιο είναι ο θάνατος. Για τα υπόλοιπα πρέπει να κρατάμε όλοι (μας) μικρό καλάθι.