Το τριήμερο που πέρασε, δύο ήταν οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου που συζητήθηκαν για τον πανηγυρισμό τους. Πρώτος, ο Λεονάρντο Μπονούτσι, νυν στόπερ της Μίλαν και για τα προηγούμενα επτά χρόνια ογκόλιθος της άμυνας της Γιουβέντους. Πέτυχε γκολ κόντρα στην προηγούμενη ομάδα του, τη Γηραιά Κυρία, το πανηγύρισε δεόντως, οπότε τα άκουσε για τα καλά από όσους μέχρι πρότινος τον αποθέωναν. Δεύτερος, ο Νίκος Λυμπερόπουλος, με ξέσπασμα σε όλα τα γκολ της ΑΕΚ απέναντι στον Παναθηναϊκό. Σαφώς και δεν είναι εν ενεργεία ποδοσφαιριστής και φορά πλέον ένδυση τεχνικού διευθυντή ο Λύμπε, ωστόσο κάποιους τους παραξένεψε η ένταση. Κυρίως, γιατί στο όχι μακρινό παρελθόν ο πάλαι ποτέ διεθνής φορ υπηρέτησε από δύο πόστα τον Παναθηναϊκό. Και κάπου εδώ αρχίζει η ατέρμονη συζήτηση για το αν κάποιος δικαιούται να πανηγυρίζει εις βάρος αλλοτινής αγαπημένης. Σέβεται ή όχι το παρελθόν του; Και γιατί, δηλαδή, να μη χαίρεται; Δεν υπάρχει κάποιος ξεχωριστός λόγος να φυλακίζονται τα αισθήματα. Γιατί κανένας δεν μπορεί να αρνηθεί ότι ένα γκολ συνεπάγεται χαρά. Προσφέρει κάτι δυνατό. Αλλωστε, ο σκόρερ πρώτα απ’ όλα πρέπει να σεβαστεί την ομάδα που τον πληρώνει και επίσης τον κόσμο που σπεύδει στο γήπεδο με απώτερο στόχο να τον χειροκροτήσει. Δεκτές και οι δύο απόψεις. Αμφότερες οι συμπεριφορές. Οχι όμως και να καταδικάζουμε κάποιον που πανηγύρισε όταν σημείωσε γκολ κόντρα σε πρώην. Εδώ, μάλλον ξεπερνάμε τα όρια.

Εκκαθαρίσεις

Ηταν φανερό ότι ο Ολυμπιακός όδευε με μαθηματική ακρίβεια στο ξήλωμα ορισμένων ποδοσφαιριστών. Ακόμη κι αν αυτοί είχαν ακριβά συμβόλαια ή ήταν μεταγραφές του περασμένου καλοκαιριού. Οταν κάτι δείχνει σάπιο, δεν σταματάς, και αυτό συμβαίνει αυτές τις ώρες. Ο Σεμπά έδειχνε περιορισμένων δυνατοτήτων, ενώ ο Οφόε εδώ και μήνες «φώναζε» πως ελάχιστη διάθεση να προσφέρει είχε. Ποιος ο λόγος να τον αφήσουν παραπάνω να κοροϊδεύει; Ενα διαζύγιο που στέλνει πολλαπλά μηνύματα.

Βάρη

Την καλύτερη εμφάνιση των τελευταίων ετών στην άρση βαρών πραγματοποίησε η ηλικίας 23 ετών Ελένη Κωνσταντινίδη. Κατέλαβε την 4η θέση (στην κατηγορία των +90 κιλών) στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε στο Βουκουρέστι. Επίσης, ο Θοδωρής Ιακωβίδης πήρε την 8η θέση στα 94 κιλά. Πέρασαν τα χρόνια των μεταλλίων, κάποια εκ των οποίων, βέβαια, είχαν θολή λάμψη.