Ο Ραζβάν Λουτσέσκου είναι προπονητής αρκετά χρόνια. Στην Ελλάδα έχει αφήσει το στίγμα του, κυρίως ως οδηγός της Ξάνθης, ενώ τώρα αναζητεί βηματισμό προς τα υψηλά σκαλοπάτια και την καταξίωση, ευρισκόμενος στον πάγκο του ΠΑΟΚ. Θα λέγαμε πως ο ρουμάνος προπονητής πασχίζει να βγει από τη σκιά του πατέρα του, του διάσημου Μιρτσέα Λουτσέσκου. Τούτη τη σεζόν, λοιπόν, ο Λουτσέσκου είχε τη σημαντική ευκαιρία να κατακτήσει τον τίτλο, στην πρώτη του μάλιστα παρουσία στο τιμόνι μιας ομάδας του βεληνεκούς του ΠΑΟΚ. Ωστόσο, λίγες στροφές πριν από το φινάλε, το τρένο εκτροχιάστηκε. Η ρίψη αντικειμένου στον Οσκαρ Γκαρσία και η εισβολή του Ιβάν Σαββίδη με όπλο στον αγωνιστικό χώρο, με άλλα λόγια το σπίτι του ΠΑΟΚ, η Τούμπα, που όσοι έχουν λανθασμένη νοοτροπία την έχουν στα όπα όπα, έβαλε φρένο. Και αντί ο Λουτσέσκου να κάνει αυτοκριτική, αντί να δει κατάματα αλήθεια και πραγματικότητα, λειτουργεί ως άλλος οπαδός. Βγαίνει από τα ρούχα του, καταφέρεται κατά του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ και γενικά ρίχνει πυρά σε βάρος της Αθήνας. Δοκιμασμένη η συγκεκριμένη συνταγή πέριξ της έδρας του ΠΑΟΚ. Η εξεύρεση άλλοθι είναι πάντα μια γνώριμη τακτική όσων ψάχνουν κάπου να ακουμπήσουν. Δεν είπε, όμως, ο κόουτς τι είδους ποδόσφαιρο θέλει. Με τον κόσμο να πετά οτιδήποτε βρίσκει πρόχειρο εναντίον αντιπάλων; Με τους παράγοντες να σουλατσάρουν στο χορτάρι κραδαίνοντας ακόμη και όπλα; Και αν ναι, τιμωρίες γι’ αυτά πρέπει ή όχι να υπάρχουν; Εκτός πάλι αν ο αξιότιμος Ραζβάν Λουτσέσκου σηκώνει τους τόνους προκειμένου να πάρει θέση ψηλά στη συνείδηση του κόσμου του ΠΑΟΚ. Και έχοντας πάντα μια πληγή ανοιχτή επειδή δεν ανέλαβε τον Ολυμπιακό ή την ΑΕΚ το περασμένο καλοκαίρι…

Αποθέωση

Από τα άγραφα, αλλά προφανώς φανερώνει τη δύναμη του Διαδικτύου. Η εντυπωσιακή απόκρουση σε ματς μπάσκετ, το μπλοκ της μπάλας καλύτερα, από τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη (φωτογραφία) στο παιχνίδι της ΑΕΚ με τη Στρασμπούρ, έγινε viral και ταξίδεψε σε όλη την Ευρώπη. Μάλιστα, έφτασε στο σημείο και ο Μπουφόν να κάνει σχόλιο αναφέροντας στον λογαριασμό του «τέτοια απόκρουση δεν έκανα ποτέ»! Πώς απάντησε ο παίκτης της ΑΕΚ; Ανέβασε σχόλιο με δύο φωτογραφίες, μία δική του και μία του ιταλού πορτιέρο, λέγοντας ότι «εύχομαι στο τέλος της χρονιάς ΑΕΚ και Γιουβέντους να κατακτήσουν το Τσάμπιονς Λιγκ». Η μία στο μπάσκετ, προφανώς, η άλλη στο ποδόσφαιρο!

Ημερίδα

Κάποιες εκδηλώσεις αξίζουν της προσοχής μας. Στις Σέρρες την Κυριακή πραγματοποιείται εκδήλωση και ομιλία με θέμα «Η ολυμπιακή ιδέα στη μάστιγα των αναβολικών». Τη διοργανώνουν η μη κερδοσκοπική εταιρεία Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά, ο ΣΕΓΑΣ , η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο Δήμος Σερρών. Ανάμεσα στους ομιλητές είναι ο Γιώργος Κατσιμπάρδης, ο Κώστας Παναγόπουλος και ο Ισίδωρος Κούβελος. Αναμφίβολα, έχει ενδιαφέρον γιατί το ντόπινγκ παραμένει μάστιγα.