Για διγλωσσία σε ελληνοτουρκικά και Σκοπιανό κατηγορεί την κυβέρνηση ο Κωστής Χατζηδάκης, αναφέροντας χαρακτηριστικά στα «ΝΕΑ» πως «αλλού είναι ο Τσίπρας και αλλού ο Καμμένος». Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ αναρωτιέται για ποια καθαρή έξοδο μιλούν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όταν με την μείωση του αφορολόγητου θα περικοπεί ένας μισθός και οι συνταξιούχοι θα χάσουν μία έως τρεις συντάξεις.

Για τους διορισμούς «ημετέρων» στο Δημόσιο καταγγέλλει πως ξεζουμίζονται οι φορολογούμενοι για να σιτίζεται ένας κομματικός στρατός του ΣΥΡΙΖΑ. Οσο για τους ισχυρισμούς Καμμένου και Τσίπρα για ολοκλήρωση της τετραετίας, εκτιμά πως τα πάντα είναι ανοιχτά για πρόωρες εκλογές, αφού η κυβέρνηση βρίσκεται σε αποδρομή.
Κατηγορείτε την κυβέρνηση για έλλειψη σοβαρότητας στα ελληνοτουρκικά και στο θέμα των δύο στρατιωτικών, αλλά και στο Σκοπιανό. Τι θα έκανε διαφορετικά η ΝΔ;

Πρώτον, η ΝΔ θα είχε μία πολιτική, όχι δύο όπως συμβαίνει με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, τόσο με τα Σκόπια όσο και με την Τουρκία. Εδώ είναι αλλού ο κ. Τσίπρας, αλλού ο κ. Καμμένος. Δεύτερον, θα αντιμετώπιζε τα ζητήματα αυτά με διάθεση ειλικρινούς συνεννόησης με τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Χωρίς να τα χρησιμοποιεί για μια φθηνή αντιπαράθεση όπως κάνει ο κ. Τσίπρας. Τρίτον, θα δημιουργούσε ένα μόνιμο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας κατά τα πρότυπα των ΗΠΑ, της Γαλλίας, του Ισραήλ για να γίνεται συνεχής ανάλυση αλλά και σχεδιασμός για την πρόληψη και αντιμετώπιση κρίσεων. Τέταρτον, θα επιδιώκαμε τη σύναψη μιας μακροχρόνιας αμυντικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ για να έχουμε ουσιαστικότερα αμυντικά ανταλλάγματα και, πέμπτον, αντί να καταφεύγουμε σε μεγάλα λόγια για την Τουρκία θα επιδιώκαμε να κρατήσουμε ανοιχτούς διαύλους με την Αγκυρα, κάνοντας όμως, ταυτοχρόνως, όλες τις αναγκαίες τροποποιήσεις στις προτεραιότητες της αμυντικής και εξωτερικής μας πολιτικής.Κοντολογίς δηλαδή, σοβαρότητα και σταθερότητα. Αυτή είναι προστιθέμενη αξία της ΝΔ.

Βλέπετε εκλογές νωρίτερα;

Ο Πάνος Καμμένος είπε ότι θα κάνει το παν για να αποτρέψει την υιοθέτηση από τη Βουλή των Ελλήνων σύνθετης ονομασίας για τα Σκόπια. Ωστόσο στον «παν» δεν συγκαταλέγεται η αποχώρησή του από την κυβέρνηση. Εκεί που σταματάει η κοινή λογική αρχίζει η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ! Εχουμε μια λιποβαρή καφενειακή κυβέρνηση. Κάνουν από το Σεπτέμβριο πολιτικές και επικοινωνιακές «αντεπιθέσεις» που αποδεικνύονται τζούφιες –διεθνείς συναντήσεις, κοινωνικό μέρισμα, Σκοπιανό, Novartis. Τους εκδικείται η πραγματικότητα. Τα πράγματα εξελίσσονται πέρα από τον σχεδιασμό τους. Είναι μια κυβέρνηση σε αποδρομή και τα πάντα είναι ανοιχτά.
Επιμένετε ότι καθαρή έξοδος από το Μνημόνιο δεν υπάρχει;

Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχουν ξεπεράσει και τους καλόγερους στον Μεσαίωνα που βάφτιζαν το κρέας ψάρι για να το τρώνε.

Ποια καθαρή έξοδος; Μόνο με τη μείωση του αφορολόγητου που έχουν υπογράψει θα περικοπεί ένας επιπλέον μισθός από τους εργαζόμενους. Οι συνταξιούχοι θα δουν να χάνονται από 1 έως 3 συντάξεις. Το Υπερταμείο με υπογραφή Τσίπρα-Καμμένου θα είναι εδώ για 98 ακόμα χρόνια. Η κυβέρνηση αυτή είναι βαρίδι για την οικονομία. Για να ξαναμπεί η Ελλάδα στον επενδυτικό χάρτη και να πάρει μπροστά η μηχανή της οικονομίας χρειάζεται να προκαλέσουμε μια ευχάριστη έκπληξη. Να πείσουμε ότι είμαστε μια χώρα που στρέφεται στον ιδιωτικό τομέα και τις επενδύσεις. Και αυτό μόνο η ΝΔ μπορεί να το πετύχει.

Πράττουν σωστά που δεν εμφανίζονται στην Προανακριτική για τη Νοvartisτα πρόσωπα που έχουν παραπεμφθεί;

Ενώ η ΝΔ ζήτησε στην Προανακριτική Επιτροπή να κληθούν μάρτυρες ακόμα και με τα ψευδώνυμά τους για να πουν ό,τι έχουν να πουν, η κυβερνητική πλειοψηφία το αρνείται και ζητά να έρθουν οι πολιτικοί των οποίων τα ονόματα αναφέρονται στη δικογραφία για να εκφράσουν την άποψή τους ως προς το εάν η Προανακριτική Επιτροπή έχει αρμοδιότητα για την υπόθεσή τους ή όχι. Είναι σαν να ρωτάει ένας εισαγγελέας κάποιον κατηγορούμενο σε μια δίκη αν ο κατηγορούμενος θεωρεί πως το δικαστήριο είναι αρμόδιο ή όχι! Ειλικρινά διερωτώμαι όλα αυτά τα ζούμε ή τα ονειρευόμαστε; Και τι άλλο θα δούμε ακόμα;

Για τους διορισμούς «ημετέρων» της η κυβέρνηση έχει υποστηρίξει και στο παρελθόν ότι είναι νόμιμοι και οι διορισθέντες έχουν τα προσόντα. Νόμιμο αλλά όχι ηθικό;

Ας μιλήσουμε με στοιχεία: Στον προϋπολογισμό του ’17 η μισθολογική δαπάνη του Δημοσίου αυξήθηκε κατά 492 εκατ. την ώρα που μειώθηκαν οι κοινωνικές παροχές κατά 853 εκατ. Οι συμβασιούχοι, σύμφωνα με την επίσημη απογραφή, αυξήθηκαν από το ’14 μέχρι το ’18 κατά 15.000. Και οι μετακλητοί από 1.888 το 2014 έγιναν 2.487! Ολα αυτά τι σημαίνουν; Οτι ξεζουμίζονται οι φορολογούμενοι για να σιτίζεται ένας κομματικός στρατός του ΣΥΡΙΖΑ. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κάνουν μικροπολιτική εις υγείαν των κορόιδων που πληρώνουν από τους φόρους τους, άμεσους αλλά και έμμεσους που πληρώνουν εξίσου πλούσιοι και φτωχοί.

Η δε αύξηση των συμβασιούχων συνδέεται με την παράκαμψη του ΑΣΕΠ για να διορίζονται κομματικοί πελάτες από την πίσω πόρτα. Μόνο στην ΕΕΣΣΤΥ, την τεχνική βάση συντήρησης του ΟΣΕ, από τον Δεκέμβριο του ’16 μέχρι τον Ιανουάριο του ’18, σε μια εταιρεία με 400 εργαζομένους, υπογράφηκαν 424 νέες συμβάσεις για πρόσληψη συμβασιούχων.
Κάποιοι λένε ότι οι δύο αντιπρόεδροι της ΝΔ βρίσκεστε σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος και αυτό βλάπτει την εικόνα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το συμμερίζεστε;

Πρώτον, κάθε πολιτικός έχει το δικό του ταμπεραμέντο και το δικό του ύφος εκφοράς του πολιτικού λόγου. Δεύτερον, η ΝΔ είναι ένα πολύ πλατύ κόμμα. Τρίτον, σε κάθε περίπτωση το στίγμα ενός κόμματος προσδιορίζεται σε μεγάλο βαθμό από την πολιτική ταυτότητα του ίδιου του προέδρου του. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας σύγχρονος κεντροδεξιός πολιτικός που δίνει τη μάχη της στροφής της Ελλάδας στη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα. Να περάσουμε σε μία νέα εποχή και να κερδίσουμε τον πόλεμο της γενιάς μας. Και αυτό χαρακτηρίζει πάνω απ’ όλα τη ΝΔ.