Δικαστήριο

Την περασμένη Παρασκευή, νωρίς το πρωί, κατατέθηκε στην ΕΠΟ αίτηση ενεργοποίησης της ποινής αφαίρεσης βαθμών από τον Παναθηναϊκό για τις οφειλές προς τον Βέμερ. Για να το πούμε διαφορετικά, από τον Πάρη Ατλαμάζογλου, τον νομικό που εκπροσωπεί τον γερμανό αμυντικό, έγιναν οι δέουσες κινήσεις προκειμένου να οριστεί ξανά η δίκη και να προχωρήσει η εξόφληση των χρωστούμενων που δεν είναι λίγα. Μιλάμε για ποσό άνω των 500.000 ευρώ, αλλά φαίνεται ότι κάποιοι στην Ομοσπονδία κωλυσιεργούν. Λέτε να αλλάξει ο κανονισμός; Ή μήπως θα έχουμε εξέλιξη σε ένα θέμα που «καίει» αρκετούς, καθόσον αν έχουμε ενεργοποίηση της ποινής και όχι αναβολή, τότε ο ΠΑΟ όχι μόνο θα πρέπει να δώσει τα χρήματα, αλλά και να τακτοποιήσει τα εκκρεμή ζητήματα, γιατί διαφορετικά θα έχει ποινή αφαίρεσης βαθμών σε κάθε αγωνιστική; Αν, ασφαλώς, ξαναρχίσει το πρωτάθλημα. Μια ακόμη πονεμένη ιστορία αυτή.

Πτώση

Οι γνώστες της κατηγορίας το είχαν αντιληφθεί εδώ και κάμποσο διάστημα. Ο Φωστήρας ακολουθούσε πορεία που δεν έβγαζε πουθενά. Ετσι, ύστερα από μια άχρωμη παρουσία στην Γ’ Εθνική, υποβιβάστηκε στα τοπικά της Αθήνας. Για πρώτη φορά στην ιστορία του, μια ιστορία ένδοξη και άλλωστε μόνο τυχαία δεν βγήκε και το προσωνύμιο Φονέας των Γιγάντων. Το 1973-74 όταν ο Φωστήρας εμφανίστηκε για τελευταία φορά στο κλαμπ των ισχυρών είναι μακρινή ανάμνηση, αλλά αυτός ο υποβιβασμός αφήνει πικρή γεύση στα Σφαγεία. Ο Ταύρος αξίζει κάτι καλύτερο, όπως φυσικά και ο Φωστήρας που κάποτε διεκδικούσε με υπερηφάνεια ανόδους.

Bιβλίο

Το νέο του πόνημα παρουσιάζει την Τετάρτη (19.30) στον Γαλαξία, τον πολιτιστικό χώρο της Νέας Σμύρνης, ο δικός μας Πέτρος Λινάρδος. Ο εμβληματικός δημοσιογράφος που δεν αρέσκεται σε «εύκολα» βιβλία αλλά ψάχνεται και ρίχνει φως σε βαθύτερες καταστάσεις, μέσω της βιογραφίας τού Δημητρού Δαλλού, αναδύει τον αθλητικό πολιτισμό της Μικράς Ασίας. Ο Δαλλός, ένας εκ των εμπνευστών του θεσμού των Βαλκανικών Αγώνων Στίβου, ο επιφανέστερος των φιλαθλητικών ανδρών του Μικρασιατικού Ελληνισμού, έχει απλά τον ρόλο του πλεούμενου για ένα ενδιαφέρον ταξίδι.

Μπλόκο

Το έκανε χθες η Αστυνομία στη Λάρισα σε τρία πούλμαν με οπαδούς του ΠΑΟΚ εμποδίζοντας την κάθοδο στην Αθήνα υπό τον φόβο επεισοδίων. Οι οπαδοί είχαν ξεκινήσει για την Αθήνα προκειμένου να παρακολουθήσουν τον τελικό αγώνα μπάσκετ γυναικών κόντρα στον Ολυμπιακό στη Γλυφάδα.

Με απόφαση, όμως, της Αστυνομίας υψώθηκε «στοπ», τα πούλμαν έφθασαν μέχρι τη Λάρισα και από εκεί επέτρεψαν στην Θεσσαλονίκη. Να τονιστεί πως μετά οι φίλοι του ΠΑΟΚ κατευθύνθηκαν με πορεία προς το γήπεδο της Τούμπας, χωρίς να προκληθούν επεισόδια.

Ισόβιος

Μόνιμος πρόεδρος στην ΚΟΕ εδώ και δεκαετίες είναι ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος. Βρέθηκε, που λέτε, στη Χίο στο final – 4 του πόλο, αλλά στον τελικό έδειχνε νευρικός και βημάτιζε ανήσυχος συνεχώς. Ο λόγος; Την ίδια τώρα διεξαγόταν στην Ισπανία ο τελικός του νεοσύστατου Europa Cup, εκεί όπου θριάμβευσαν τα κορίτσια του Μορφέση. Είχε την αγωνία του ο άνθρωπος, αλλά ακόμη και ένας Διαθεσόπουλος ήταν δύσκολο να διακτινιστεί και να βρεθεί σε δύο πόλεις!

Γιόχαν

Δύο χρόνια μετά τον θάνατό του (στις 24 Μαρτίου του 2016 πέθανε) βγαίνουν σε πλειστηριασμό τα τελευταία ποδοσφαιρικά παπούτσια του δαντελένιου, κατά τις επελάσεις του στο χορτάρι, Κρόιφ. Μάλιστα, τα έσοδα θα διατεθούν για καλό σκοπό και ο τελικός στόχος είναι να ανεγερθεί σχολείο στην Ολλανδία για παιδιά με κινητικά προβλήματα.