Η ιστορία είναι τόσο παλιά όσο το έντονο φλερτ των 108 μνηστήρων στην Πηνελόπη. Το προφανές ήταν η προσπάθειά τους να νυμφευτούν την όμορφη κόρη του βασιλιά των Αμυκλών Ικάριου και της Περίβοιας. Ο απώτερος στόχος, ωστόσο, ήταν η μεγάλη της περιουσία και το βασίλειο του Οδυσσέα.
Τις τελευταίες ημέρες ο Παναθηναϊκός μοιάζει με μία σύγχρονη Πηνελόπη με έναν μεγάλο αστερίσκο. Η ιστορική ομάδα δεν έχει περιουσία ούτε βασίλεια. Ενας χρεοκοπημένος σύλλογος είναι που παλεύει να αποφύγει τα χειρότερα, να υποβιβαστεί για πρώτη φορά στην Ιστορία του.
Ως έδρα χρησιμοποιεί το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Επίσημα, δεν έχει ερείσματα στο Ολυμπιακό Κέντρο του Αμαρουσίου.
Είναι, λοιπόν, τουλάχιστον εντυπωσιακή η σύνδεση της οικονομικής του διάσωσης με το project Athens Alive.
Οχι όμως και ξαφνική. Ο ένας μετά τον άλλον οι μεγάλοι επαγγελματικοί σύλλογοι συνδέονται με παρόμοια οικονομικά σχέδια στην προσπάθεια μεγιστοποίησης των εσόδων τους και ισχυροποίησης της θέσης τους στις τοπικές κοινωνίες. Μόλις χθες η Γιουβέντους ανακοίνωσε την κατασκευή του δικού της ξενοδοχείου, του J Hotel, δίπλα στο γήπεδό της και το νέο προπονητικό της κέντρο.
Τις προηγούμενες εβδομάδες η Μπάγερν ανακοίνωσε τη συνεργασία της με το Courtyard της Marriott που θα δημιουργήσει μία ξενοδοχειακή σουίτα εντός του γηπέδου της βαυαρικής ομάδας που θα «βλέπει» στον αγωνιστικό χώρο. Football Alive.