Η είδηση ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη: ο Νταμίρ Κάναντι συνεχίζει στον Ατρόμητο καθόσον ανανέωσε το συμβόλαιό του για έναν ακόμη χρόνο, άρα έως το καλοκαίρι του ’19. Το όλο στόρι, αξίζει την προσοχή μας. Ο αυστριακός κόουτς ήρθε άγνωστος μεταξύ αγνώστων στο Περιστέρι και όταν τα πρώτα αποτελέσματα στα φιλικά ήταν απογοητευτικά, ορισμένοι αναρωτήθηκαν αν έπραξαν σωστά με την πρόσληψή του. Τελικά το χαρτί γύρισε, ο Κάναντι έφτασε στο σημείο να βάλει στην κουβέντα τις πιθανότητες να κατακτήσει ο Ατρόμητος τον τίτλο και αυτονόητα προέκυψε η πλήρης εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του. Το ενδιαφέρον εδώ δεν είναι μόνον ότι ο Ατρόμητος ποντάρει στον συγκεκριμένο κόουτς ελπίζοντας να δείξει παραπάνω πράγματα στη συνέχεια. Κυρίως πρέπει να εστιάσουμε στο γεγονός ότι ο Κάναντι είπε σχετικά γρήγορα το «ναι», απάντησε δηλαδή καταφατικά, χωρίς προφανώς να ανιχνεύσει την αγορά και ούτε να διαφημίσει ιδιαίτερα την επιτυχία του ώστε να την εξαργυρώσει με έναν χρυσοποίκιλτο πάγκο. Επίσης, ρισκάρει διότι ουδείς γνωρίζει αν το ρόστερ θα είναι το ίδιο, αν θα συνεχίσουν οι δανεικοί που υπήρξαν κομβικοί τούτη τη σεζόν, ενώ πολύ δύσκολα μια ομάδα του βεληνεκούς του Ατρομήτου κάνει στο καπάκι δεύτερη σερί σούπερ σεζόν. Για όλα αυτά τα στοιχεία, η ανανέωση της συνεργασίας είναι ένα ξεχωριστό και όχι συνηθισμένο γεγονός.

Συνέδριο

Ο τίτλος είναι «Τραυματισμοί οπίσθιων μηριαίων μυών: από τα επιστημονικά ευρήματα στην κλινική πρακτική» και πρόκειται για την πρώτη επιστημονική ημερίδα που διοργανώνει η ΑΕΚ. Βασικοί ομιλητές θα είναι οι Παντελής Νικολάου και Αλκης Καλιακμάνης, επικεφαλής του ιατρικού τιμ της Ενωσης. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που αφορά αθλητίατρους αλλά και αθλητές και πρόκειται να διεξαχθεί στις 28 Μαρτίου στο ΟΑΚΑ. Χθες, οι Νικολάου και Καλιακμάνης σε συνέντευξη Τύπου ανέλυσαν την ουσία και τη θεματολογία αυτής της πρωτοβουλίας, που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στη χώρα μας. Αξιοπρόσεκτη προσπάθεια από διακεκριμένους επιστήμονες και άλλωστε ο αθλητισμός δεν μπορεί να είναι ξεκομμένος από την ιατρική παρακολούθηση.

Eίδηση

Το ζήτησαν οι παίκτες από τον υφυπουργό. Οι ΠΑΕ θα συμφωνήσουν με τα «θέλω» Βασιλειάδη για τις ποινές σε περίπτωση επεισοδίων. Αρα, όλα δείχνουν ότι θα έχουμε πρωτάθλημα στις 31 Μαρτίου.

Βόλεϊ

Σπουδαία η σημερινή ευρωπαϊκή ημέρα για δύο τμήματα του Ολυμπιακού, καθώς τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες διεκδικούν την πρόκρισή τους στον τελικό του Τσάλεντζ Καπ.

Η ομάδα των κοριτσιών αγωνίζεται στο μακρινό Κρασνοντάρ κόντρα στην Ντιναμό, με στόχο να υπερασπιστεί το 3-2, σκορ νίκης στον Ρέντη. Αρα, το έργο τους είναι περισσότερο δύσκολο σε σύγκριση με τους άνδρες που έχουν προίκα το 3-0 στη Ρωσία και υποδέχονται τη Σουργκούτ. Χρειάζονται δύο σετ για να πανηγυρίσουν πρόκριση. Μια και ο λόγος για βόλεϊ, οργισμένη ήταν η αντίδραση χθες του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού για ποινή – πρόστιμο (1.500 ευρώ) για επεισόδια που έγιναν έξω από γήπεδο όπου όμως δεν έπαιζε δική του ομάδα! Οντως, απόφαση πρωτοφανής από την ομοσπονδία του βόλεϊ. «Οι αποφάσεις θυμίζουν άλλες εποχές», υπογραμμίστηκε.