Με τον Αλέξη Τσίπρα να κινδυνεύει να μετατραπεί σε αρχιερέα της διαπλοκής (ο άνθρωπος που θα την κατέστελλε) και τον Ιβάν Σαββίδη να κυριαρχεί στο προσκήνιο, μια περίοδο που η κυβέρνηση επιχείρησε να μετατρέψει σε βούρκο την αντιπαράθεση, οι συριζαίοι επιμένουν ακόμα. Με διαρροές, με πρωτοσέλιδα, με χαρτάκια, με υπόνοιες, με αποσπάσματα μαρτυριών, με δήθεν τεκμήρια. Οι κουκουλοφόροι, κατά τους κατηγορούμενους, μάρτυρες καταθέτουν ότι π.χ. τον Αντώνη Σαμαρά τον δωροδόκησαν το 2013, όταν του παρέδωσαν στο Μέγαρο Μαξίμου βαλίτσα με ροδάκια που περιείχε μετρητά, ενώ το 2014 του ζητούσαν να γνωριστούνε στο Νταβός (στο οποίο δεν είχε πάει).

Τρέλες. Για τις εντυπώσεις. Ανάλογες με τις εντυπώσεις που προκαλούν τα χαρτάκια, οι αναφορές, τα στοιχεία που αποσπασματικά διαρρέουν από τη δικογραφία στα πρωτοσέλιδα του κομματικού και του φιλικού Τύπου στον ΣΥΡΙΖΑ –λάσπη σε δόσεις.

Το θέμα των ανεξέλεγκτων διαρροών το έθεσε, και αυτό, ο Ευάγγελος Βενιζέλος καταθέτοντας στην Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Novartis. Εξηγώντας ακόμα μια φορά ότι υπάρχει δυνατότητα να είναι δημόσια διαθέσιμο όλο το υλικό της υπόθεσης που προέρχεται από την εταιρεία. Στις 26/2/2018, η Novartis είχε δημοσιεύσει στα «ΝΕΑ» πληρωμένη καταχώρηση, σύμφωνα με την οποία προτίθεται να διαβιβάσει όλα τα δεδομένα που διαθέτει στο υπουργείο Δικαιοσύνης και στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ. Το υλικό αυτό έπρεπε να έχει ζητηθεί αμέσως από την Επιτροπή της Βουλής που ερευνά την υπόθεση ακριβώς για να πάψουν οι διαρροές και η πιθανή συκοφαντική χρήση δεδομένων που διαρρέουν αποσπασματικά. Ο πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, ο πρώην πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Κώστας Μενουδάκος, έχει δηλώσει ότι «τα στοιχεία αυτά πρέπει να παραμείνουν στη διάθεση των ελληνικών Αρχών, αρκεί να τα ζητήσουν οι ελληνικές Αρχές».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επανέλαβε ότι η Επιτροπή της Βουλής οφείλει να αποκτήσει πλήρες αντίγραφο των όσων στοιχείων έχει διαβιβάσει ή θα διαβιβάσει η εταιρεία στις Αρχές των ΗΠΑ. Επειδή έτσι, γνωρίζοντας ό,τι αφορά την ελληνική εμπλοκή στην υπόθεση, δεν θα υπάρχει χώρος για συκοφαντικά παιχνίδια, μεθοδευμένα δημοσιεύματα, συνωμοσιολογικές επιθέσεις που, τελικά, γιγαντώνοντας την απογοήτευση από την πολιτική, δημιουργούν συστηματικά έναν διάχυτο αντιπολιτικό εξτρεμισμό, είτε ακροδεξιό είτε ακροαριστερό.