Επρεπε να το γνωρίζουν. Το όπλο που κάποτε χρησιμοποιούσαν οι φυλές –κυρίως –της Ωκεανίας στο κυνήγι, το γνωστό μας μπούμερανγκ, επιστρέφει σ’ αυτόν που το πετά.

«Τα δικαιοδοτικά όργανα του ποδοσφαίρου συγκροτούνται από τακτικούς δικαστές και λειτουργούν βάσει του νόμου και του κανονισμού», έλεγε στις 30 Δεκεμβρίου 2015 ο τότε υφυπουργός Αθλητισμού σε φίλα προσκείμενο στον ΠΑΟΚ ραδιοφωνικό σταθμό.

Τόσο η πολιτική ηγεσία όσο και οι παράγοντες ποδοσφαιρικών ομάδων, που ρίκνωναν στις ανήλιαγες γωνιές στις οποίες τους είχε στριμώξει ο Ολυμπιακός, πίστευαν πως ήρθε η στιγμή που θα ξημέρωνε επιτέλους και γι’ αυτούς μια ηλιόλουστη μέρα.

Είχαν πείσει τον εαυτό τους πως για όλα τα δεινά τους υπεύθυνο ήταν το σάπιο σύστημα που δεν απένεμε δικαιοσύνη –τη δικαιοσύνη της αρεσκείας τους.

Και τώρα που το σύμβολο του μινωικού πολιτισμού, ο πέλεκυς, μετριέται σε πολλά κιλά, προσπαθούν να απαξιώσουν αυτό που οι ίδιοι δημιούργησαν. Μια σοβαρή υπόθεση που προκάλεσε διεθνή διασυρμό του ελληνικού ποδοσφαίρου χαρακτηρίζεται «προσχεδιασμένο θεατράκι». Αμφισβητείται δε το κύρος της προέδρου της Πειθαρχικής Επιτροπής Μαρίας Σκολαρίκη με τη δήλωση του εκπροσώπου του ΠΑΟΚ πως πρόκειται για επισημοποίηση μιας προαποφασισμένης απόφασης.

Οι άνθρωποι του Δικεφάλου έχουν χάσει την ψυχραιμία τους και συνεχίζουν να πετούν μπούμερανγκ με τη μορφή απειλών. Χρειάζεται προσοχή το όπλο…