2018 μ.Χ. Ολη η Ελλάδα στενάζει κάτω από τη διαφθορά. Ολη; Οχι! Ο Μίμης και τα λαγωνικά του αντιστέκονται στο παλιό πολιτικό σύστημα.

Η άκαμπτη προσήλωση στα ιδανικά της διαφάνειας, της δικαιοσύνης και της άμισθης συμβούλου του Πρωθυπουργού τούς οδηγεί να ξεσκεπάζουν κάθε τρεις μέρες ένα νέο σκάνδαλο.

Ετσι μετά την παγκόσμια επιτυχία της Novartis (όταν ανακάλυψαν έρευνα του FBI που δεν την ήξερε ούτε το FBI!) βρήκαν βαλίτσες στο μετρό.

Πότε; Το 2003-2007. Ποιος το είπε; Ενας Γερμανός. Το είπε σε εμάς; Οχι, σε κάποιον άλλο Γερμανό –κατά προτίμηση σε «γερμανικές Αρχές».

Θα έχετε παρατηρήσει ότι σε όλες τις περιπτώσεις εξιχνίασης του Μίμη είναι πάντα κάποιος που δεν ξέρουμε που τα λέει σε κάποιον άλλο που ούτε εκείνον τον ξέρουμε.

Πάμε παρακάτω. Και γιατί ο Γερμανός θυμήθηκε το 2018 να καρφώσει τι γινόταν το 2003 στο μετρό; Στενοχωρήθηκε που έχασε η Βόλφσμπουργκ;

Αγνοώ. Αλλά τα λαγωνικά του Μίμη ξέρουν.

Ο Γερμανός λοιπόν μοίραζε μίζες σε στελέχη του μετρό, «κυβερνητικούς αξιωματούχους» κι έδινε 7% στα κόμματα.

Εφριξε ο Τζανακόπουλος. Και δήλωσε «σήμερα ενημερώθηκαν οι ελληνικές Αρχές από τις γερμανικές Αρχές» (ο Μίμης δηλαδή πήρε τηλέφωνο την Τουλουπάκη…) ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ «είχαν κάνει κανόνα την πρακτική της βαλίτσας».

Αστραψε ο Πρωθυπουργός. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ λειτουργούσαν «με όρους μαφίας». Πού ξέρει ο Πρωθυπουργός τι όρους έχει η μαφία; Υποθέτω θα τους έχει δει στο Netflix.

Και για πόσα λεφτά μίζες μιλάμε; «Εως 370.000 ευρώ!» αποκάλυψαν οι Αρχές στις Αρχές και μετά στους φίλους του Μίμη.

Συγγνώμη αλλά 370.000 σε πέντε χρόνια (2003-2007) είναι 74.000 τον χρόνο. Περίπου όσα βγάζει ετησίως κι επαξίως ο Καρανίκας!

Ακόμη κι αν τα έδιναν όλα μαζί, γιατί να τα βάλουν σε βαλίτσα; Τους περίσσευαν οι βαλίτσες; Χωρούν σε φάκελο.

Και γιατί χρειάζεται να ιδρύσεις μαφία για να μοιράσεις 74.000 ευρώ; Αρκεί και περίπτερο!

Ασε που αν τα μοιράσεις σε στελέχη μετρό, μεσάζοντες, κρατικούς αξιωματούχους και κόμματα φτάνεις, δεν φτάνεις σε κανένα κατοστάρικο το κεφάλι. Τελικά, τι ήταν; Μίζα ή πουρμπουάρ;

Αυτές οι σκέψεις στοιχειώνουν τις νύχτες του Πρωθυπουργού. Και δεν άντεξε. Με το σκοτάδι τελειώσαμε, φώναξε.

– Μπέττυ, κλείσε επιτέλους το Netflix να κοιμηθούμε!

Αλλά εν τω μεταξύ ο άγρυπνος Μίμης και τα λαγωνικά του έβαζαν χέρι στο επόμενο σκάνδαλο.

«Σύμφωνα με στοιχεία από το χωριό του Αϊ-Βασίλη, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έπαιρναν μίζες από τα κάλαντα!».

Με βαλίτσες…