Εχει πολύ δίκιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης που αρνείται να ενημερωθεί από τον Πάνο Καμμένο για τα τεκταινόμενα στο Αιγαίο. Ο συγκεκριμένος, έχοντας πολιτευθεί τυχοδιωκτικά, μόνο για την εικόνα του, για φωτογραφίες και για υπερπατριωτικές δηλώσεις, αποδεικνύεται κατώτερος των περιστάσεων την ώρα της νέας κρίσης στα Ιμια. Και τι να περιμένεις από έναν αναξιόπιστο πολιτικό;
Ο υπουργός Αμυνας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έπαιξε στα άκρα με το πατριωτικό αίσθημα των Ελλήνων. Το μιλιταριστικό κιτς του εκφράστηκε με διάφορους τρόπους. Με παρελάσεις, πανηγύρια, στολές, με σχετικώς ανώδυνες εκφράσεις, αφού οι γιορτές και οι μεταμφιέσεις είναι η τελετουργία της ειρήνης.
Αλλά, ατυχώς, είχε διαλέξει κι άλλα παιχνίδια. Επέλεξε να παίξει τον πατριώτη, και μάλιστα στο πεδίο των εύθραυστων ελληνοτουρκικών σχέσεων. Κατά καιρούς φρόντισε να κάνει εμπρηστικές δηλώσεις, επιχείρησε να οργανώσει διακομματική αποστολή της Βουλής στην παραμεθόριο κοντά στα Ιμια όπου πήγε εκεί με τον χρυσαυγίτη Κασιδιάρη ανάμεσα σε συριζαίους και ανελίτες, έριξε στεφάνια στη θάλασσα εις μνήμην και προς τιμήν των νεκρών για να γράψει στο twitter.
Ο Πάνος Καμμένος έπαιζε, με την ανοχή του ΣΥΡΙΖΑ ακόμα παίζει, ένα παιχνίδι πατριωτικών συμβολισμών. Δήθεν αυτός είναι ο ακέραιος πατριώτης, οι υπόλοιποι είναι οι ενδοτικοί και οι προσκυνημένοι. Απλώς, οι συμβολισμοί δεν είναι αποκλειστικά για εσωτερική κατανάλωση, είναι ορατοί και στους άλλους. Τον Δεκέμβριο του 2016, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας εξέδωσε μια απαξιωτική - περιφρονητική ανακοίνωση εναντίον του. Από τότε έως σήμερα, όμως, έχουν αλλάξει πολλά. Και η Τουρκία επέλεξε να στραφεί στο Αιγαίο για να δημιουργήσει τετελεσμένα στα Ιμια.
Πέρυσι, ο Πάνος Καμμένος απαντούσε σκληρά στον τούρκο υπουργό Εξωτερικών, που έκανε μια από τις συνήθεις δηλώσεις για τα Ιμια. «Θα πρέπει να θυμίσουμε στον κ. Τσαβούσογλου», έλεγε ο έλληνας υπουργός, «ότι πρωθυπουργός δεν είναι ο κ. Σημίτης αλλά ο κ. Τσίπρας, υπουργός Εξωτερικών δεν είναι ο κ. Πάγκαλος - ο οποίος είχε τη θεωρία για τις σημαίες που τις παίρνει ο αέρας - αλλά ο κ. Κοτζιάς και υπουργός Εθνικής Αμυνας εγώ. Δεν υπάρχει λοιπόν τέτοιο θέμα, να πατήσει σε ελληνικό νησί ο κ. Τσαβούσογλου ή οποιοσδήποτε λάβει τέτοια εντολή. Θα αντιμετωπιστεί άμεσα. Η πολιτική των Σημίτη και Πάγκαλου έχει παρέλθει χωρίς επιστροφή».
Δυστυχώς, όντως, έχει παρέλθει χωρίς επιστροφή. Ετσι φτάσαμε στην υπερπατριωτική φλυαρία και στην ακραία ταπείνωση.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από