Δεν έχει ακόμη εθνική συμμετοχή. Δεν αποκλείεται όμως ο Παπέ Σισέ όχι μόνο να φορέσει σύντομα το εθνόσημο της Σενεγάλης, αλλά να το κάνει και την καλύτερη δυνατή στιγμή για εκείνον. Ακριβώς στην ευθεία για το Μουντιάλ της Ρωσίας.

Ναι, ο κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού μπορεί να ολοκληρώσει τη χρονιά… καριέρας που πραγματοποιεί, με κάτι που πριν από έναν χρόνο έμοιαζε για εκείνον άπιαστο όνειρο. Με τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Εκεί όπου η Σενεγάλη θα βρεθεί για πρώτη φορά από το 2002!

Ο 23χρονος έχει τεράστια πρόοδο και αυτό δεν έχει περάσει απαρατήρητο στη χώρα του. Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με την ομοσπονδία της Σενεγάλης, ενώ φέρεται να έχει μιλήσει και με τον ομοσπονδιανό προπονητή Αλιού Σισέ. Λογικά θα κληθεί το επόμενο διάστημα σε κάποιο από τα φιλικά προετοιμασίας των Αφρικανών (Μαδαγασκάρη – Σενεγάλη στις 23/3 το προσεχές), και κάπως έτσι θα θέσει και επίσημα υποψηφιότητα για το… καλό προσκλητήριο. Εκείνο που εάν και εφόσον, θα τον στείλει στη Ρωσία το καλοκαίρι. Η Σενεγάλη είναι στον 8ο όμιλο της διοργάνωσης. Θα αντιμετωπίσει την Πολωνία, την Κολομβία και την Ιαπωνία. Στο ρόστερ της δεσπόζουν όνοματα όπως αυτά του Καλιντού Κουλιμπαλί (Νάπολι) και του Εμπαγέ Νιάνγκ (Τορίνο).

Θυμίζουμε πως σε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό, σε τροχιά Μουντιάλ είναι μεταξύ άλλων και ο Φελίπε Πάρντο, άρα υπό μια έννοια μπορεί να έχουμε και… εμφύλιο στις 26 Ιουνίου στη Σαμάρα. Στην αναμέτρηση Σενεγάλης – Κολομβίας που ολοκληρώνει το γκρουπ. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο λογικά θα είναι και οι Ανσαφιράρντ, Χατζασαφί (Ιράν), ενώ υποψήφιος είναι και ο Κέβιν Μιραλάς (Βέλγιο).

Το… σκέφτεται

Τον περασμένο Φεβρουάριο η Μπενφίκα είχε στα χέρια της πρόταση 45.000.000 ευρώ για τον Κώστα Μήτρογλου (φωτογραφία), από την Κίνα (Tianjin Quanjian). Ο έλληνας φορ όμως ούτε που το συζητούσε, παρότι του προσφέρονταν 8.000.000 ευρώ τον χρόνο. Αυτόν τον Φεβρουάριο; Από το περιβάλλον του Μητρογκόλ λένε ότι το πράγμα είναι πλέον διαφορετικό. Δεν περνάει καλά στη Μασσαλία. Αν λοιπόν του προέκυπτε τώρα μια αντίστοιχη επιλογή; Το σίγουρο είναι πως θα το σκεφτόταν πολύ πιο σοβαρα ο 30χρονος φορ.

Θετικός αλλά…

Κάποια στιγμή μέσα στον Ιανουάριο σε μεταγραφικό μίτινγκ μεγάλης ΠΑΕ έπεσε το όνομα του Μπόγιαν Κρκιτς (φωτογραφία). Επεσε και ένα τηλεφώνημα ανιχνευτικού χαρακτήρα, με τον ισπανό επιθετικό να είναι κατ’ αρχήν θετικός στην προοπτική. Τώρα όμως δεν γινόταν, μιας και είχε ήδη αγωνιστεί σε δύο ομάδες της ευρωπαϊκής ζώνης. Είχε αγωνιστεί Αύγουστο στη Στόουκ πριν παραχωρηθει δανεικός στην Αλαβές. Δικάιωμα για τρίτη διαφορετική ομάδα σε μια σεζόν δεν υπήρχε. Το επόμενο καλοκαίρι όμως; Το κοντέρ μηδενίζει. Και ο Μπόγιαν πιθανότατα θα είναι και πάλι στην αγορά. Ας συγκρατήσουμε το όνομά του…

Ανοιγμα

Ο Βλάνταν Ιβιτς (φωτογραφία) βραβεύτηκε τη Δευτέρα από τον ΠΣΑΠ ως ο καλύτερος προπονητής της περσινής χρονιάς. Εκεί λοιπόν ο Σέρβος θέλησε να χωρέσει στη σύντομη δήλωσή του ένα «ευχαριστώ» προς τον Ιβάν Σαββίδη. Απόφαση που σίγουρα προκάλεσε συζήτηση, μιας και είναι η πρώτη φορά από τον περασμένο Ιούνιο που ο γνωστός προπονητής είπε κάτι για τον ΠΑΟΚ και τον ιδιοκτήτη του. Τον Ιούνιο, όταν ο Ιβιτς απέρριψε τη «λευκή» επιταγή που του προσέφερε ο Δικέφαλος του Βορρά για να παραμείνει στον πάγκο του. Ανοιγμα; Γιατί όχι…

Μπάρτσα style

Θυμάστε τον Ζοσέ Μοράις (φωτογραφία) που πέρασε ένα φεγγάρι από τον πάγκο της ΑΕΚ την περασμένη σεζόν χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία (3 νίκες σε 14 ματς); Ο Πορτογάλος –που δεν εργάζεται σε ομάδα αυτόν τον καιρό –ήταν σχεδόν όλο τον Ιανουάριο στη Βαρκελώνη. Για τρεις εβδομάδες θέλησε να εμπλουτίσει τις γνώσεις του παρακολουθώντας τον τρόπο δουλειάς του Ερνέστο Βαλβέρδε, αλλά και της περίφημης Μασία. Ο Μοράις πέρασε πολλά χρόνια στο τεχνικό τιμ του Ζοσέ Μουρίνιο ως αναλυτής. Ως πρώτος προπονητής όμως δεν έχει καταφέρει κάτι ιδιαίτερο.

Κουίζ… υπομονής

Πόσοι άραγε από τους καλούς νέους έλληνες ποδοσφαιριστές θα μετακομίσουν το καλοκαίρι βόρεια; Μη βιαστείτε να απαντήσετε. Απλώς να έχετε κατά νου πως μια σειρά από τέτοιες μετακινήσεις μπορεί να μας κάνουν σοφότερους. Οχι τόσο για του… χρόνου. Για όσα συμβαίνουν φέτος στον θαυμαστό κόσμο της Σούπερ Λίγκας υπό την αιγίδα της «εξυγίανσης». Μέχρι τότε; Ας μετρήσουμε μεμονωμένους οπαδούς του ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο, για να περάσει ο καιρός. Αλήθεια, αύριο υπάρχει απαγόρευση πάλι στη μετακίνηση για τα Γιάννινα;