Από πού καταλαβαίνει κάποιος ότι είμαστε σε κρίσιμες στροφές της αγωνιστικής περιόδου; Πολύ απλά, αρχίζουν οι ανακοινώσεις εις βάρος της διαιτησίας. Από όλους. Είτε είναι αληθινές, καθόσον βλέπουν φαλτσοσφυρίγματα και διαφορετικά κριτήρια από τους διαιτητές, είτε για να αποκτήσουν άλλοθι, ή ακόμη ακόμη για να ενισχύσουν το αίσθημα του αδικημένου που νιώθουν. Χαρακτηριστικό δε όλου αυτού του σκηνικού είναι το ακόλουθο: οι ΠΑΕ ζητούν ραντεβού από την ΚΕΔ. Ποιος ο λόγος; Εχουν σκοπό να διαμαρτυρηθούν; Να ζητήσουν καλύτερη αντιμετώπιση; Θέλουν δηλαδή να θυμίσουν στους αρμοδίους ότι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους, κάτι που πρέπει να είναι –και είναι –αυτονόητο; Δεν θα έπρεπε. Και σίγουρα δεν φέραμε στα μέρη μας τον Περέιρα για να βρίσκεται η διαιτησία στο σημείο να κάνει λάθη και μετά να χρειάζεται να απολογείται γι’ αυτά.

Πόρτα

Δεν έχει γίνει ευρέως γνωστό, αξίζει όμως να αναφερθεί. Ο Βαλλιάνος ήταν σε διαδικασία να λύσει το συμβόλαιό του με τον Απόλλωνα, υπήρξε κόντρα ανάμεσα στις δύο πλευρές και μάλιστα, από ένα σημείο και μετά, του απαγόρευσαν ακόμη και να γυμνάζεται μόνος του. Σαφέστατη μείωση προσωπικότητας, το ζητούμενο όμως δεν ήταν μόνον αυτό. Οταν ο αμυντικός εμφανίστηκε το απόγευμα του Σαββάτου στη Ριζούπολη και πριν από το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό με στόχο να αποχαιρετήσει τους συμπαίκτες του, δεν του επέτρεψαν να πει «αντίο». Του έριξαν κόκκινη! Κακώς.

Δανεισμός

Η ΑΕΚ είχε παραχωρήσει τον ταλαντούχο Δημήτρη Μεληκιώτη που απέκτησε από τη Βέροια στην Κέρκυρα, με απώτερο σκοπό το παιδί να πάρει χρόνο συμμετοχής και να δείξει την όποια αξία του. Πόσες φορές αγωνίστηκε με την ομάδα του νησιού; Μόνο δύο και έγραψε συνολικά 52′ στο ενεργητικό του. Χθες, ανακοινώθηκε το τέλος του δανεισμού του και ουσιαστικά ζημιώθηκε τόσο ο παίκτης όσο και η ΑΕΚ. Γιατί πάντα πρέπει να δίνεις κάποιον και να βεβαιώνεσαι ότι θα αγωνίζεται. Αν, βέβαια, το αξίζει.

Γιάννης

Νέα απίστευτη εμφάνιση του Αντετοκούνμπο, που με 31 πόντους, 18 ριμπάουντ και 6 ασίστ οδήγησε τους Μιλγουόκι σε τέταρτη συνεχόμενη νίκη, αυτή τη φορά με θύμα τους Σίξερς (107-95).

«Εχει ιδιαίτερη ικανότητα στην ντρίμπλα και στις πάσες, όμως εκεί που θα έλεγα πως μοιάζουμε είναι στο κομμάτι της κατανόησης του παιχνιδιού, στο μπασκετικό IQ και στη δημιουργικότητα. Χαίρομαι που θα συμμετάσχει στο All Star Game γιατί του αξίζει. Κάποια μέρα θα γίνει MVP και θα καταφέρει να κερδίσει το πρωτάθλημα. Εχει καταφέρει να ξαναβάλει το Μιλγουόκι στον χάρτη», είπε για αυτόν ο θρύλος των Λέικερς Μάτζικ Τζόνσον και αυτό τα λέει όλα.