Ο Μανόλο Χιμένεθ είναι αξιόλογος προπονητής και εν πολλοίς έχει δώσει ταυτότητα στην ΑΕΚ. Ωστόσο, έχει και την αχίλλειο πτέρνα του, που δεν είναι τόσο το θέμα της εκρηκτικής συμπεριφοράς όσο αυτό των απρόβλεπτων αποφάσεων. Ιδού η εξήγηση: από την αρχή της σεζόν ο ισπανός προπονητής έχει χρησιμοποιήσει όλους τους γκολκίπερ που έχει στη διάθεσή του. Οξύμωρο μεν, υπαρκτό ως θέμα δε. Το ακόμη πιο αξιοπερίεργο σχετίζεται με το γεγονός ότι ακόμη και στο δικό του μυαλό δεν έχει κατασταλάξει για το ποιος είναι ο βασικός! Κι αν για την περίπτωση του Ανέστη, η περιθωριοποίηση αφορά την επιλογή του να μην ανανεώσει πρόωρα το συμβόλαιό του με την ΑΕΚ, τι γίνεται με τους Τσιντώτα και Μπάρκα; Ο πρώτος έγινε βασικός και πήρε πρώτος τα γάντια σε αυτό το ιδιότυπο rotation (αρχή στο ματς του πρώτου γύρου στην Τρίπολη) επειδή ο δεύτερος ήταν τραυματίας. Δεν τα πήγε άσχημα. Την περασμένη αγωνιστική, ο Μπάρκας ξανακέρδισε τη θέση μάλλον γιατί θα αγωνιζόταν στο Κύπελλο. Εκεί που όλοι μιλούσαν για την απόκρουσή του στο τετ α τετ με τον Τζούρτζεβιτς στο Νέο Φάληρο, προέκυψε ξανά Τσιντώτας με τη Λαμία. Καλά τα πήγε, αλλά το μείζον ερώτημα ανακύπτει χωρίς πολλά πολλά. Ποιος θα φορέσει τα γάντια του βασικού στο επικείμενο ντέρμπι του πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό και ποιος θα αγωνιστεί στη ρεβάνς του Κυπέλλου; Ο Χιμένεθ προχωρά θέλοντας να έχει ετοιμοπόλεμους κατά το δυνατόν τους δύο «άσους» που υπολογίζει. Δεκτόν. Αν και για αρκετούς η συγκεκριμένη θέση πρέπει να έχει κατόχους με διακριτούς ρόλους, πρώτος και δεύτερος, ενώ λίγοι μπορούν να πουν με βεβαιότητα τι ρόλο παίζει αυτή η εναλλαγή στην ψυχολογία των πρωταγωνιστών.
Αποχώρηση

Υστερα από τον δανεισμό στην Καραμπάγκ (Αζερμπαϊτζάν), ο Ταρίκ Ελιουνούσι ολοκλήρωσε τη δέσμευσή του με τον Ολυμπιακό και θα συνεχίσει στην ΑΙΚ Στοκχόλμης. Εξτρέμ με στοιχεία μαχητικότητας, αλλά μέχρι εκεί, βοήθησε την περασμένη σεζόν, δίχως ουδέποτε να κάνει τη διαφορά. Η φυγή του δεν πρέπει να εξέπληξε κανέναν.

Ταλέντο

Για τον Παναθηναϊκό τα σχόλια περιττεύουν. Η κατάσταση φαντάζει δραματική και δεν περιποιεί τιμή σε κανέναν να πανηγυρίζουν στο Τριφύλλι επειδή απέσπασαν 0-0 στη Ριζούπολη. Ναι, τούτη τη σεζόν τα εκτός έδρας παιχνίδια αποτελούν «μαύρη τρύπα», ωστόσο σε άλλες εποχές τα ραντεβού με τον Απόλλωνα ισοδυναμούσαν με βόλτα. Ας είναι. Τουλάχιστον κάτι βγαίνει και μακάρι κάποιος από τους πιτσιρικάδες που καλά καλά δεν γνωρίζουμε, ο Εμμανουηλίδης, ο Χατζηγιοβάνης, ο Πίσπας, ο Στάικος ή ο Κουντουριώτης, να ξεπεταχτεί. Από την ώρα που δεν μπορούν περισσότερα στον Παναθηναϊκό, να δώσουν ένα ή παραπάνω ταλέντα στο εγχώριο ποδόσφαιρο.

Προτό

Λίγοι το περίμεναν, το σίγουρο όμως είναι ότι ο βέλγος γκολκίπερ αποτελεί έναν από τους πλέον αξιόπιστους που βρέθηκαν στα δοκάρια του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια. Οχι πρώτο μπόι, το λέει όμως η καρδιά του, διαθέτει εξαιρετικά αντανακλαστικά και παράλληλα τον εμπιστεύονται οι συμπαίκτες του.