Να ειπωθεί ότι γίνεται χαμός το τελευταίο διάστημα με τους ορισμούς, είναι το ένα ζητούμενο. Αλλά το μείζον σχετίζεται με τη συνέχεια της περιόδου σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, καθόσον είμαστε σε κρίσιμο χρονικά σημείο. Οπως γνωρίζουν οι περισσότεροι, ήρθε ο Ζόραν Λάκοβιτς, διευθυντής ομοσπονδιών της UEFA με απώτερο στόχο να ανιχνεύσει την κατάσταση. Μίλησε με αξιωματούχους της ΕΠΟ, ασφαλώς και με τον Μέλο Περέιρα, τον πορτογάλο άλλοτε διαιτητή που είναι αρμόδιος για την ΚΕΔ και τους ορισμούς. Κάπου εδώ αρχίζει το μπέρδεμα. Γιατί ορισμένοι επιμένουν πως ο απεσταλμένος της UEFA εξέφρασε την πλήρη εμπιστοσύνη του, κάτι που δεν μπορούμε να το προσπεράσουμε έτσι απλά, με δεδομένο ότι η κατάσταση στη διαιτησία δύσκολα θεωρείται ιδεατή. Τα λάθη των περισσοτέρων, αναμφίβολα αρκετά. Μήπως, λοιπόν, πρέπει να έχουμε κατά νου ένα δεύτερο σενάριο που λέει το ακόλουθο: σύντομα δεν αποκλείεται να προκύψουν εξελίξεις, μπορεί και με την έλευση δύο στελεχών που θα έχουν ρόλο άμεσων συνεργατών του Περέιρα. Ισως με λόγο στους ορισμούς, ίσως με τσεκάρισμα των νυν διαιτητών. Οπως και να ‘χει, η επόμενη ημέρα αναμένεται με ενδιαφέρον γιατί από το αν θα έρθουν ή όχι νέοι απεσταλμένοι, πολλά θα φανούν ακόμη και για τις ισορροπίες που υπάρχουν.

Φυλακή

Βαριά η ποινή για τον Λάρι Νασάρ, τον πρώην γιατρό της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ στη γυμναστική. Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 175 ετών – πρακτικά ισόβια. Ο γιατρός είχε κακοποιήσει πάνω από 150 (!) αθλήτριες κατά τη διάρκεια της θητείας του, που δεν ήταν μικρή: περίπου 30 χρόνια παρέμεινε στο πόστο του.

Πόλο

Η ανδρική ομάδα του Ολυμπιακού συνέχισε την εξαιρετική πορεία της στο Τσάμπιονς Λιγκ, επικρατώντας 8-6 της κροατικής Γιουγκ στο κολυμβητήριο του Πειραιά και παρέμεινε έτσι αήττητη στην κορυφή του ομίλου της. Οπως πάντα, Βλάχος και παίκτες βασίστηκαν στην εξαιρετική άμυνα, αλλά και την πολύ καλή απόδοση του τερματοφύλακα Γιόσιπ Πάβιτς, όπως και στην αποτελεσματικότητα του Πάουλο Ομπράντοβιτς στο τελευταίο οκτάλεπτο (δύο γκολ). Οπως έχουμε ξανατονίσει, πρόκειται για τον μοναδικό Ομπράντοβιτς που αγαπιέται τόσο στο Λιμάνι!

Πίεση

Το άγχος είναι μεγάλο και για τους προπονητές. Χθες βράδυ, ο Τζεφ Στράσερ υπέστη καρδιακή προσβολή, διακομίστηκε στο νοσοκομείο και το ματς της Ντάρμσταντ με την Καϊζερσλάουτερν δεν συνεχίστηκε μετά τη διακοπή του ημιχρόνου. Ο Στράσερ, κόουτς της Καϊζερσλάουτερν, είναι από το Λουξεμβούργο και ως παίκτης είχε αγωνιστεί και εναντίον της εθνικής μας ομάδας.

Ελπίδες

Βίοι αντίθετοι, αλλά και… παράλληλοι για τον Άρη και τον ΠΑΟΚ που παρά τις ήττες, διατηρούν ελπίδες πρόκρισης. Στο Αλεξάνδρειο οι Κίτρινοι (4-8) πλήρωσαν την επιθετική ανεπάρκεια τους και ηττήθηκαν στην παράταση από την Μπεσίκτας με 72-65 (59-59), ενώ στην Τενερίφη ο Δικέφαλος του Βορρά (5-7) προδόθηκε από την άμυνα του κόντρα στην Ιμπεροστάρ η οποία επιβλήθηκε με 93-79.