Η είδηση εκπλήσσει, κυρίως όσους δεν παρακολουθούν τα δρώμενα από κοντά. Μια δράκα φίλων του Πανιωνίου εμφανίστηκε σε κινηματογράφο της ευρύτερης περιοχής της Νέας Σμύρνης και αφού ρώτησε γιατί υπάρχει η αφίσα της ταινίας «1968» που πραγματεύεται τον άθλο της μπασκετικής ΑΕΚ εκείνης της εποχής, ούτε λίγο ούτε πολύ, έδειξε άσχημες διαθέσεις αναφορικά με την προβολή της συγκεκριμένης ταινίας. Να «έπαιξε» και κάποιου τύπου απαγόρευση, ίσως και απειλή προς τον ιδιοκτήτη του σινεμά; Ουδείς μπορεί να βεβαιώσει για το τι ακριβώς συνέβη. Ωστόσο, ένα είναι το σίγουρο. Προτού καν προβληθεί η ταινία, δημιουργήθηκε κλίμα. Στη Νέα Σμύρνη δεν ισχύει το περιλάλητο «θα ενώσει όλους τους Ελληνες». Γιατί το χάσμα ανάμεσα στους οπαδούς δύο προσφυγικών σωματείων παραμένει μεγάλο. Το ακόμη χειρότερο είναι πως όλα αυτά συμβαίνουν ενόσω μιλάμε για πολιτισμό. Τα πάθη θα έπρεπε να καταλαγιάζουν. Αλλά δυστυχώς παρατηρείται το αντίθετο.

Γιάννης

Ο Αντετοκούνμπο προσπάθησε να αποτρέψει την απόλυση του αγαπημένου του προπονητή Τζέισον Κιντ. Ο κόουτς αποτελεί παρελθόν από τους Μιλγουόκι Μπακς και αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Greek Freak πήρε τηλέφωνο τον 44χρονο προπονητή (όπως αποκαλύπτει το ESPN) λίγη ώρα πριν του ανακοινωθεί η απόφαση και πρότεινε στον κόουτς να παρέμβει ο ίδιος και να μιλήσει με τη διοίκηση, μήπως μπορέσει να αλλάξει την απόφαση, αλλά ο Κιντ δεν τον άφησε.

Αναλυτικά ο διάλογος:

Αντετοκούνμπο: «Κόουτς, αυτό που πάνε να κάνουν δεν είναι σωστό, θα σε αφήσουν να φύγεις».

Κιντ: «Είχα ένα προαίσθημα πως θα γινόταν…».

Αντετοκούνμπο: «Τι μπορώ να κάνω; Θα καλέσω τους ιδιοκτήτες. Θα καλέσω τον μάνατζέρ μου».

Κιντ: «Δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Το μόνο που μπορείς είναι να πεις την αλήθεια. Αυτό μόνο. Ευχαριστώ για την αφοσίωσή σου. Ημουν ευγνώμων που μπόρεσα να σε κοουτσάρω».

Τελικά, ο Γιάννης δεν επενέβη και μάλλον σωστά, καθόσον δεν είναι αυτός ο ρόλος του. Σκεφθείτε τι θα λεγόταν στα μέρη μας αν προέκυπτε ανάλογη διάθεση από έναν αστέρα μιας ομάδας…

Αρης

Ηταν στραβό το κλίμα, το έφαγε και η… FIBA. Για την ακρίβεια, η διοίκηση Λάσκαρη το έφαγε, καθώς οι ανεξόφλητες οφειλές προς παίκτες ανάγκασαν τη Διεθνή Ομοσπονδία Μπάσκετ να απαγορεύσει στους Κίτρινους τις μεταγραφές. Μετά τη δικαίωση του Τάντιγια Ντραγκίσεβιτς για χρέος 130.000 ευρώ, ακολούθησε και αυτή του Βασίλη Καββαδά για ληξιπρόθεσμη δόση. Σε ελεύθερη πτώση ο πάλαι ποτέ Αυτοκράτορας.