Το χειρότερο απ’ όλα είναι να σε επιπλήξει ο εαυτός σου. Αυτό συμβαίνει με τον Ολυμπιακό. Ολος ο οργανισμός της ομάδας, ο νορμάλ και καλός Ολυμπιακός, επιπλήττει το συνονθύλευμα που παρουσιάστηκε χθες βράδυ στη Μόσχα. Οχι, δεν χάθηκε τίποτα στην υπόθεση της πρόκρισης, αλλά είναι ξεκάθαρο πως το καράβι αρμενίζει στραβά. Το μαρτυρούν οι μόλις 54 και 54 πόντοι που έβαλε ο Ολυμπιακός σε δύο συνεχόμενα παιχνίδια και οι εκτός έδρας συντριβές. Το να ρίξουν οι ειδήμονες το βάρος στην άμυνα είναι μια καλη θεωρία, απέχει όμως από την πραγματικότητα που τσαλακώνει το επιχείρημα. Γιατί, όταν σκοράρεις μόνο με βολές, ο ηγέτης σου κάνει συνεχή λάθη, τα σουτ δεν μπαίνουν, το πάθος παραμένει άγνωστη λέξη και οι ξένοι μένουν ξεχασμένοι ή αναλαμβάνουν ρόλους κομπάρσου, έρχεται το βραχυκύκλωμα. Το ότι θα ληφθούν στο εξής αποφάσεις σοβαρές θεωρείται βέβαιο και άλλωστε λίγα σκαριά αντέχουν μετά τις 30άρες. Το θέμα είναι μέχρι πού θα φτάσουν.

Στα ξένα

Εκτός από κεντρικούς μπακ, φαίνεται ότι έχουμε έφεση στη δημιουργία και ικανών αριστερών μπακ. Τέτοιοι είναι οι Σταφυλίδης και Λυκογιάννης. Μπορεί να μην έχουν τη δυνατότητα να αγωνιστούν σε τοπ επίπεδο όπως συμβαίνει με τους Παπασταθόπουλο – Μανωλά, για παράδειγμα, ωστόσο το ψωμί τους το βγάζουν και με το παραπάνω στο εξωτερικό. Ο Σταφυλίδης συμφώνησε να παίξει μέχρι το φινάλε της σεζόν στη Στόουκ Σίτι (δανεικός από τη γερμανική Αουγκσμπουργκ), ενώ ο Λυκογιάννης ανεβαίνει ένα ένα τα σκαλοπάτια: από την Αυστρία θα πάει στην Κάλιαρι, στην πρώτη Ιταλίας, με τους Αυστριακούς να εισπράττουν περί τις 500.000 ευρώ και τον παίκτη να ανεβάζει το κασέ του.

Μεταγραφή

Οι σχέσεις δεν μένουν πάντα οι ίδιες. Ούτε οι θερμές ούτε όσες βρίσκονται στον καταψύκτη. Τα πράγματα αλλάζουν και αυτό συνέβη με την περίπτωση των Γιαννάκη – Βασιλόπουλου. Ο ηλικίας 34 ετών φόργουορντ είχε και οικονομικά θέματα στον Αρη, αποφάσισε να φύγει από το Αλεξάνδρειο και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα συνεχίσει στην ΑΕΚ. Στο ΟΑΚΑ ζητούν το παραπάνω βήμα και κοιτούν κυρίως έμπειρους παίκτες.

Πόλο

Τα κορίτσια του Ολυμπιακού αρχίζουν απόψε τη φετινή ευρωπαϊκή τους πορεία στην Ευρωλίγκα με πρώτο στόχο την πρόκριση στην προημιτελική φάση. Η ελληνική ομάδα φιλοξενεί στο κολυμβητήριο του Πειραιά τον 5ο προκριματικό όμιλο και η αρχή θα γίνει στις 18.30 κόντρα στην ιταλική Πάντοβα. Στον ίδιο όμιλο είναι η ρωσική Ουραλότσκα (αύριο το ματς) και μία ακόμη ιταλική, η Μεσίνα (την Κυριακή).