Πρόκειται για τα αθλητικά βραβεία που απονέμονται κάθε χρόνο στο Μόντε Κάρλο. Για να το πούμε αλλιώς, είναι τα Οσκαρ του αθλητισμού. Υπό αυτή την έννοια, αποκτούν σπουδαιότητα εξ ορισμού. Και τούτη τη χρονιά, στις 27 Φεβρουαρίου, ένας δικός μας, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, θα διεκδικήσει τον τίτλο του αθλητή που θεωρείται «αποκάλυψη» για την προηγούμενη χρονιά. Με φοβερά περιθώρια βελτίωσης. Αν θέλουμε να είμαστε ακριβείς, ο έλληνας φόργουορντ με την ικανότητα να παίζει σε πολλές θέσεις της πεντάδας, ο άσος που αναγκάζει μεγάλο κομμάτι του ΝΒΑ ήδη να υποκλίνεται μπροστά του, έχει πολλές πιθανότητες να τον κατακτήσει. Αντίπαλοί του, ο κολυμβητής Ντρέσελ (ΗΠΑ), ο γκόλφερ Γκαρσία (Ισπανία), η τενίστρια Οσταπένκο (Λετονία), ο διάσημος γάλλος ποδοσφαιριστής Εμπαπέ και ο πυγμάχος Τζόσουα (Βρετανία). Γίνεται αντιληπτό ότι η δεξαμενή των υποψηφίων περιλαμβάνει αθλητές ή αθλήτριες από μεγάλη γκάμα, άρα είναι ψαγμένες οι επιλογές των Laureus Awards. Το αν ο Giannis θα πάρει και αυτόν τον τίτλο θα το μάθουμε σε λίγες εβδομάδες. Το βέβαιο, ωστόσο, είναι ότι δεν σταματά εδώ, με δεδομένο ότι συνεχώς κερδίζει την εκτίμηση του κοινού, φλερτάρει με τον κολοφώνα της δόξας, αυξάνει τους υποστηρικτές του και επιβεβαιώνει πως όσοι έχουν θέληση και πασχίζουν σκληρά, στο τέλος θα δικαιωθούν. Ειδικά αν έχουν και ταλέντο αστείρευτο…

Πτώση

Η είδηση μπορεί και να σοκάρει: το διάστημα 2010 έως 2017 ο μέσος όρος εισιτηρίων της εγχώριας Λίγκας ήταν 4.487. Και η τάση πτωτική, με ποσοστό 9,9%. Μάλιστα, ήταν η τέταρτη χειρότερη ανάμεσα στις ευρωπαϊκές Λίγκες που ανακοίνωσαν και τα αποτελέσματα. Ασφαλώς δεν πρέπει να πανηγυρίζουν οι αρμόδιοι με τα συγκεκριμένα νούμερα. Αλλά να προβληματιστούν για το τι πρέπει να κάνουν ώστε να φτιάξουν το φθαρμένο προϊόν.

Διένεξη

Είναι γνωστό ότι Λάρισα και ΑΕΚ δεν διάγουν τις καλύτερες ημέρες των μεταξύ τους σχέσεων, κυρίως ένεκα της κόντρας ανάμεσα στους επικεφαλής των ομάδων. Φαίνεται πως ενόψει του αγώνα του Σαββάτου στον κάμπο, τα επεισόδια θα είναι αρκετά. Χθες, για παράδειγμα, η ΑΕΛ εξέδωσε ανακοίνωση που «ακούμπησε» και το επερχόμενο παιχνίδι. Και ζήτησε να ισχύσουν τα ίδια για τον Χιμένεθ που ίσχυσαν και με τον Φυντάνη στην πρόσφατη αναμέτρηση της Κέρκυρας. Δηλαδή, να μην εμφανιστεί ο ισπανός κόουτς ούτε στα αποδυτήρια! Τιμωρημένος ο ένας, τιμωρημένος κι ο άλλος.