Αυτό κι αν ήταν πρωτοχρονιάτικο δώρο για τον Σωκράτη Φυτανίδη και τον νομικό που τον εκπροσώπησε στη διαμάχη του με τον Ατρόμητο, τον Πάρη Ατλαμάζογλου.

Η Πρωτοβάθμια Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ δικαίωσε πλήρως τον αμυντικό και του επιδίκασε το ποσό των 237.566, 54 ευρώ, άρα, αυτά καλείται να καταβάλει στον παίκτη ο Ατρόμητος. Θυμίζουμε πως ο αμυντικός είχε κάνει προσφυγή στις 6 Ιουλίου και υποστήριζε ότι στο συμβόλαιο που είχε τροποποιηθεί προ μηνών δεν υλοποιήθηκαν όσα είχαν συμφωνηθεί. Η δε λύση του συμβολαίου του με την ΠΑΕ του Περιστερίου έγινε με υπαιτιότητα της ΠΑΕ και όχι του παίκτη και ότι η [αντίθετη] προσφυγή του Ατρομήτου απορρίφθηκε. Να τονιστεί εδώ ότι, όταν ο Φυτανίδης έκανε την προσφυγή, ο Ατρόμητος τού κατέθεσε στον λογαριασμό του 120.000 ευρώ ως δόση συμβολαίων. Αρα, μαζί με το ποσό που επιδικάστηκε τώρα, φτάνουμε στις 357.000 ευρώ!

Επειδή, μάλιστα, κάθε υπόθεση που φτάνει στα δικαστήρια έχει παρασκήνιο, να επισημάνουμε ότι ο δικηγόρος του Φυτανίδη, Πάρης Ατλαμάζογλου, κατέρριψε με επιχειρήματα και αποδεικτικά στοιχεία τη βασική θέση του Ατρομήτου ότι η συνδρομητική τηλεόραση δεν πλήρωνε από τον Ιανουάριο 2017 κι εφεξής, άρα μόλις θα ελάμβανε τα χρήματα αυτά τον Ιούλιο, θα εξοφλούσε τον παίκτη. Για τον λόγο αυτό είχαν δώσει ένορκη βεβαίωση για λογαριασμό του Ατρομήτου 10 άτομα, ο ισχυρισμός όμως αυτός απορρίφθηκε καθώς, όπως επιβεβαιώθηκε στην ακροαματική διαδικασία, η τηλεόραση κατέβαλλε κανονικά τα χρήματα προς όλες τις ΠΑΕ.

Επρόκειτο για μια από τις πολλές περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που φτάνουν στα δικαστήρια αυτές τις ημέρες και αντιδικούν με ΠΑΕ. Εντός Ιανουαρίου αναμένονται και άλλες.

ο μεγαλος φορτέ

Ο άνθρωπος που συνέδεσε όσο κανείς άλλος το όνομά του με την περίφημη Λιμόζ δεν βρίσκεται πια στη ζωή. Ηταν η πιο τραγική μπασκετική είδηση στο φινάλε του 2017 ότι ο Φρεντερίκ Φορτέ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 47 ετών την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Προδομένος από την καρδιά του, που δυστυχώς αποδείχθηκε πιο εύθραυστη και από τις διάσημες πορσελάνες της γαλλικής πόλης. Ο Φρεντερίκ Φορτέ είχε παίξει μέχρι τα 35 του στην ομάδα της καρδιάς του οδηγώντας την μέχρι την κορυφή της Ευρώπης το 1993 στο ΣΕΦ και στη συνέχεια είχε αναλάβει και προπονητής για μια τριετία (2006-2008). Ηταν εκείνος που στάθηκε δίπλα της και από τη θέση του προέδρου (είχε προσλάβει μάλιστα τεχνικό τον Παναγιώτη Γιαννάκη), ουσιαστικά ξαναφέρνοντας την ομάδα από τη χρεοκοπία στα σαλόνια του γαλλικού και ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ως παίκτης είχε περάσει και από τα μέρη μας με τη φανέλα του Ηρακλείου (1998-99). Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει.