Το EU-LIVE είναι ένα όχημα κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του σύγχρονου, καθημερινού χρήστη αυτοκινήτου μέσα στην πόλη. Πρόκειται για ένα πρωτότυπο μοντέλο, μήκους 2,4 μέτρων, κάτι που το κάνει ιδιαίτερα ευέλικτο στα στενά των πόλεων και τα δυσπρόσιτα αστικά κέντρα. Σε αυτό συμβάλλει ( εκτός από το περιορισμένο μήκος του ) και το πλάτος του οχήματος, το οποίο δεν υπερβαίνει τα 0,85 μέτρα!

Το EU-LIVE είναι πρωτίστως πρωτοποριακό σχεδιαστικά. Αν και παραπέμπει σε μια τετράτροχη μοτοσικλέτα, οι υπεύθυνοι αναφέρουν ότι θα μπορεί να οδηγηθεί μόνο με δίπλωμα αυτοκινήτου. Άξιο αναφοράς, ότι το μοντέλο της PSA χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με απώτερο στόχο το μικρό όχημα να αποτελέσει σημείο αναφοράς και για άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες.

Στα μηχανολογικά του στοιχεία ξεχωρίζει η υδροπνευματική ανάρτηση , που φροντίζει για την άνεση των επιβατών. Επίσης, διαθέτει ένα μίνι – υβριδικό σύστημα κίνησης. Το συγκεκριμένο υβριδικό σύνολο αποτελείται από έναν μονοκύλινδρο θερμικό κινητήρα βενζίνης που αποδίδει 42 ίππους και δύο ηλεκτροκινητήρες που είναι ενσωματωμένοι στους τροχούς. Η ενέργεια αποθηκεύεται σε μια μπαταρία της Samsung η οποία μπορεί να προσφέρει αυτονομία κίνησης έως και 300 χιλιόμετρα – σε συνδυασμό και με τον μικρό βενζινοκινητήρα. Στον τομέα των επιδόσεων, η τελική ταχύτητα του EU-LIVE αγγίζει τα130 χλμ./ώρα , τιμή που το κάνει άνετο και στις υπεραστικές μετακινήσεις και τους περιφερειακούς δρόμους.