Η Δικαιοσύνη όχι μόνον τιμωρεί, αλλά συχνά υπενθυμίζει σε άφρονες πολιτικούς, ακόμα και αρχηγούς, ποιος είναι ο ρόλος τους. Μπορεί να το έχετε διαβάσει, αλλά οφείλω να καταγράψω ότι με την υπ’ αριθμόν 4916/2017 απόφασή του το Πολυμελές Πρωτοδικείο Πειραιά καταδίκασε σε χρηματικό πρόστιμο τον Πάνο Καμμένο γιατί τον Σεπτέμβριο του 2013, μιλώντας στο Βελλίδειο στο πλαίσιο της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, είχε ζητήσει από τους παρευρισκόμενους πολίτες της Χαλκιδικής «να ανατρέψουν» τον υπέρμαχο της επένδυσης στις Σκουριές τότε δήμαρχο Αριστοτέλη Χρήστο Πάχτα. Επένδυση που τορπίλισαν με κάθε τρόπο ως κυβέρνηση πλέον οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Μάλιστα, λίγο μετά, ο Καμμένος μπροστά στην κάμερα, που τον κατέγραφε, είπε σε συνομιλητές του: «Πρέπει ο Πάχτας να μην μπορεί να κυκλοφορήσει. Λιντσάρετε τον Πάχτα κι εγώ μαζί σας!..».

Ο Πάχτας έκανε αγωγή στον Καμμένο και προ ημερών δικαιώθηκε καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι η φράση περί λιντσαρίσματος «εκφεύγει των ορίων του πολιτικού λόγου», «συνιστά αξιόποινη πράξη» και «ήταν δυνητικά πρόσφορη να οδηγήσει κάποιους στην πραγμάτωσή της».

Τότε είχε παρέμβει αυτεπάγγελτα και ο εισαγγελέας ο οποίος διέταξε προκαταρκτική έρευνα και, στη συνέχεια, άσκησε δίωξη στον αρχηγό των ΑΝΕΛ. Ηρθη μάλιστα η ασυλία του από τη Βουλή και αναμένεται η συνέχεια.