Εχει γράψει ο Εδουάρδο Γκαλεάνο πως όπου πατάει ο τερματοφύλακας, το χόρτο δεν ξαναφυτρώνει. Είναι ο καταδικασμένος να σηκώσει τις αμαρτίες όλης της ομάδας και βεβαίως του προπονητή του.

Τα κάστρα πέφτουν από μέσα και ο Ορέστης Καρνέζης φρόντισε να μας το υπενθυμίσει στην κροατική πρωτεύουσα. Ανοιξε την κερκόπορτα στις ορδές των Κροατών που έλιωσαν την άλλοτε ανεξίθερμη άμυνα της εθνικής μας ομάδας.

Το δυσάρεστο της υπόθεσης είναι πως η απόδοση του Καρνέζη δεν αιφνιδίασε κανέναν. Πολύ περισσότερο τον εκλέκτορα της Γαλανόλευκης Μίχαελ Σκίμπε.

Τα φετινά αγωνιστικά λεπτά του 32χρονου τερματοφύλακα με τη Γουότφορντ είναι μόλις 31 και αυτά χαρακτηρίστηκαν καταστροφικά, αφού θεωρήθηκε ως ένας από τους υπευθύνους για την τελευταία ήττα της ομάδας του από την Εβερτον.

Ο συντηρητικός Σκίμπε που ακολουθεί την πεπατημένη του Οτο Ρεχάγκελ εμπιστευόμενος συγκεκριμένους παίκτες είτε παίζουν είτε δεν παίζουν στις ομάδες τους, έπεσε θύμα της εμμονής του και μετουσίωσε το βίβερε περικολοζαμέντε σε πραγματικότητα.

Ο Γερμανός εμπιστεύτηκε στα σκουριασμένα χέρια ενός τερματοφύλακα τις ελπίδες του ελληνικού ποδοσφαίρου να βγει στο φως, έστω και για μερικές εβδομάδες. Η σκληρή πραγματικότητα είναι καλύτερη από την ψευδή ελπίδα, αλλά απ’ ότι φάνηκε δεν ισχύει για όλους. Τη Δευτέρα το πρωί η Ομοσπονδία υποχρεούται να πει auf Wiedersehen στον Χερ Μίχαελ.