Δεκαπέντε χρόνια μετά τις συλλήψεις των μελών της 17Ν, ο καταδικασμένος 11 φορές σε ισόβια και επιπλέον 25 χρόνια κάθειρξη Δημήτρης Κουφοντίνας υπέβαλε στο Συμβούλιο των φυλακών αίτημα για τη χορήγηση ολιγοήμερης άδειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αίτημά του έγινε δεκτό, ενώ στο παρελθόν ανάλογα αιτήματα είχαν πέσει στο κενό. Ο Κουφοντίνας ακόμα και σήμερα, εκτός απροόπτου, αναμένεται να περάσει για πρώτη φορά την πόρτα της φυλακής από την ημέρα που εμφανίστηκε ενώπιον των διωκτικών Αρχών στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2002. Το αίτημά του εξετάστηκε από το Συμβούλιο των φυλακών, στη σύνθεση του οποίου μετέχει εκ του νόμου και αρμόδιος εισαγγελικός λειτουργός προκειμένου από κοινού να εξεταστεί αν ο συγκεκριμένος κρατούμενος πληροί τις προϋποθέσεις που προβλέπει ο νόμος για τη χορήγηση αδείας.

Ο Μητσοτάκης

«Οποιαδήποτε άδεια στον Κουφοντίνα είναι αδιανόητη» τόνισε χθες σε ανάρτησή του στο twitter ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Και πρόσθεσε: «Οχι μόνο για τις απεχθείς πράξεις του που στρέφονταν κατά της Δημοκρατίας, αλλά και γιατί δεν έχει εκφράσει ποτέ καμία μεταμέλεια γι’ αυτές και παραμένει ιδεολογικός καθοδηγητής της νέας γενιάς τρομοκρατών».