Το 2-0 του ΠΑΟΚ απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης έδειξε το (φετινό) αυτονόητο: στην Τούμπα ορέγονται το πρωτάθλημα και επί του παρόντος, μια ήττα όπως αυτή της προηγούμενης αγωνιστικής στο Νέο Φάληρο δεν μπορεί να τους πτοήσει. Σε τι διαφέρει ο ΠΑΟΚ σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια; Ο τρόπος σκέψης του προπονητή του είναι να προχωρά με μικρά βήματα. Κοιτά την άμυνά του, εκτιμά ότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο το γκολ θα έρθει, οπότε αναρριχάται στον βαθμολογικό πίνακα. Ναι, ο ΠΑΟΚ δεν γοητεύει και παίζει πολύ κάτω σε σύγκριση με τα ονόματα που υπάρχουν στις τάξεις του. Ο Λουτσέσκου, πάντως, πορεύεται με το δόγμα του σκοπού που αγιάζει τα μέσα. Το δεύτερο σοβαρό τεστ του ΠΑΟΚ θα είναι την προσεχή Κυριακή με την ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο. Νωρίς η μονομαχία, σίγουρα όμως θα φανούν πολλά. Ειδικά τώρα που ο Χιμένεθ καλείται να παρατάξει ενδεκάδα δίχως τον Πέτρο Μάνταλο…
Δυνατή πρεμιέρα

Με τον καλύτερο τρόπο μπήκαν στο πρωτάθλημα της Football League ο ΟΦΗ και η Παναχαϊκή. Η ομάδα της Κρήτης πέρασε (2-1) από την έδρα του Πανσερραϊκού, ενώ στην Πάτρα πανηγύρισαν το 2-0 απέναντι στα Τρίκαλα. Αν επιβεβαιωθούν τα προγνωστικά, σε ένα πρωτάθλημα που τέτοια πάντως δεν χωρούν, αναμένουμε γερή μάχη για την πρωτιά. Να τονιστεί ότι ο Αχαρναϊκός επικράτησε με σκορ 1-0 του Απόλλωνα Λάρισας και ο Κισσαμικός με το ίδιο σκορ εξασφάλισε τη νίκη με την ΑΕ Καραϊσκάκης.

Βόλεϊ

Η περασμένη σεζόν ολοκληρώθηκε πικρά για τον Ολυμπιακό στο βόλεϊ. Ηταν επόμενο να αλλάξει όλη η ομάδα, προεξάρχοντος του σταρ Λίμπερμαν Αγκάμες. Τώρα, στον Ρέντη κάνουν σχέδια για επάνοδο στην κορυφή, θέλουν να εκθρονίσουν τον ΠΑΟΚ και το «καλημέρα» στη διοργάνωση ήταν θετικό: 3-0 επί του Παμβοχαϊκού εκτός έδρας, αλλά σίγουρα έχει δρόμο για να προκύψει το απαραίτητο δέσιμο.

ΑΕΚ

Συνεχίζει το επικοινωνιακό της μπαράζ με θέμα το υπό κατασκευή γήπεδο. Διοργανώθηκε χθες στο Πνευματικό Κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας με συμμετοχή πολιτών και δημοτικών συμβούλων συζήτηση για το κατά πόσο θα βοηθήσει το έργο της υπογειοποίησης δρόμου τη ζωή των ανθρώπων της πόλης και την εν γένει λειτουργία του γηπέδου. Ανθρωποι της Δικέφαλος ανέλυσαν τη νέα κυκλοφοριακή μελέτη και εκτιμούν ότι δόθηκαν οι απαντήσεις που χρειαζόταν για να ξεμπλοκάρει το θέμα και να προχωρήσει το έργο.