Τα… παράπονά σας στον δήμαρχο κι όχι οποιονδήποτε δήμαρχο αλλά αυτόν της Αθήνας. Τέσσερις δημοσιογράφοι από «ΤΑ ΝΕΑ», την «Καθημερινή», την «Αυγή» και το «Εθνος» ανέκριναν χθες επί μία ώρα τον Γιώργο Καμίνη για όσα έχει αλλά και όσα δεν έχει κάνει επί των ημερών του στον μεγαλύτερο δήμο της χώρας.

Το θέμα της καθαριότητας και των απορριμμάτων ήταν ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που ετέθησαν, με τον δήμαρχο Αθηναίων να απαντά πως «μιλάμε για μία πόλη όπου ανθεί η μουντζούρα, όπου έχει εγκαταλελειμμένα κτίρια λόγω και της οικονομικής κρίσης, όπου υπάρχει μεγάλη επαιτεία, περιφέρονται τοξικοεξαρτημένοι, υπάρχουν πολλοί άστεγοι. Κι όλα αυτά είναι απότοκα της κρίσης.

Η πόλη στο θέμα των απορριμμάτων γνώρισε μία κάμψη γύρω στη διετία κι αυτό μπορεί να εξηγηθεί γιατί είχαμε μεγάλες προμήθειες, οι οποίες έπεσαν έξω. Είχαμε παραγγείλει 8.000 κάδους, κάναμε τον διεθνή διαγωνισμό και τελικά ο μειοδότης χρεοκόπησε. Χάνουμε πολλούς κάδους και από τα επεισόδια που γίνονται. Από τότε που είμαι δήμαρχος έχουν χαθεί πάνω από 2.500 κάδοι από καταστροφές στα Εξάρχεια».

Ο Καμίνης μίλησε για το μεγάλο πρόβλημα των ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας και στο Πεδίον του Αρεως, το σοβαρό ζήτημα των καταλήψεων, την ανάγκη μιας αποκεντρωμένης αυτοδιοίκησης αλλά και το προσφυγικό ζήτημα, για το οποίο δήλωσε πως ο τρόπος που το διαχειρίστηκε ο δήμος και συνεχίζει να το διαχειρίζεται συγκαταλέγεται στις μεγάλες επιτυχίες.