Ηταν στα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του ’90. Σε ένα ταξίδι της ΑΕΚ στο Τορίνο οι ιταλοί ρεπόρτερ, βλέποντας έναν υψηλόσωμο τύπο με ράστα μαλλί και σουλούπι που έμοιαζε στον Ολλανδό της Μίλαν, αμέσως κόλλησαν το παρατσούκλι: «Γκούλιτ των φτωχών είναι ο Μπατίστα»! Στον Ντανιέλ άρεσε, έμεινε σε βάθος χρόνου και έκτοτε, όταν ανακαλύπτουμε κάποιον ξεχωριστό στα μέρη μας, αναζητούμε σε ποιον φέρνει. Τώρα, έχουμε τον Μασούντ, έναν όντως πολυτάλαντο μέσο που είναι πολυτέλεια να αγωνίζεται σε ένα φτωχό από ταλέντο ποδοσφαιριστών ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο διεθνής ιρανός μέσος είναι ο άνθρωπος που καθοδηγεί τον Πανιώνιο και τούτη τη σεζόν. Προπονητή άλλαξε η ομάδα, παίκτες ήρθαν και άλλοι έφυγαν, στη Νέα Σμύρνη ωστόσο πορεύονται με θαυμαστή σταθερότητα. Και γιατί όχι; Οσο αυτός ο χαφ αξίας κάνει τη δουλειά του, μην τον φοβάστε τον Πανιώνιο. Ιδιόρρυθμος ναι, αλλά με ικανότητες πασιφανείς. Διευθύνει την ενδεκάδα, μοιράζει πάσες, βάζει γκολ. Στην Πλατεία προέρχονταν από δύο σερί ήττες, μετέβησαν όμως στην Τρίπολη και έτσι οι οπαδοί – εκδρομείς που ξεσάλωσαν στις εξέδρες πανηγύρισαν ένα σπουδαίο διπλό. Ο Πανιώνιος είναι ξανά ψηλά, ονειρεύεται τα καλύτερα σε ένα πρωτάθλημα όπου όλοι χάνουν βαθμούς και όλοι δικαιούνται να ελπίζουν. Ηταν από τα αποτελέσματα που ξεχώρισαν την αγωνιστική, μαζί με τη νέα ισοπαλία που πήρε ο ΠΑΣ, αυτή τη φορά στη Λιβαδειά. Αλλά και τις επιτυχίες της Λάρισας και του Απόλλωνα, που επιβεβαιώνουν πως σε αυτό το πρωτάθλημα ακόμη και στην ουρά ουδείς θα πέσει πριν από την ώρα του, οι ανατροπές θα είναι συνεχείς, οι αλλαγές προπονητών δεν πρέπει να μας εκπλήσσουν και οι βεβαιότητες ασφαλώς και πρέπει να βγουν από το λεξιλόγιο των φιλάθλων.

Απορία

Είσαι Παναθηναϊκός, γνωρίζεις ότι με νίκη στη Λαμία θα ανέβεις ψηλά στη βαθμολογία και σπαταλάς έτσι ένα ημίχρονο; Ποιος μπορεί να είναι ικανοποιημένος με την ισοπαλία κόντρα στους νεοφώτιστους; Και έως πότε, αγαπητέ Μαρίνε και παίκτες, τα διοικητικά προβλήματα θα αποτελούν άλλοθι αποτυχιών;

Βόλεϊ

«Θα μιλήσω όταν γίνουμε ομάδα». Ωραία και ειλικρινής δήλωση του τεχνικού του Παναθηναϊκού Δημήτρη Ανδρεόπουλου, γιατί όντως το Τριφύλλι δεν είναι ακόμη έτοιμο κι ας αγωνίστηκε στο Λιγκ Καπ του βόλεϊ. Η κλεψύδρα γύρισε, ο χρόνος δεν περιμένει, το πρωτάθλημα οσονούπω αρχίζει και οι αρμόδιοι (ακόμη και οι αφανείς) που έδωσαν τα χρήματα περιμένουν μια αξιοπρεπή σεζόν. Αν και όπως είπε ο παλαίμαχος πασέρ αμφότερων των Αιωνίων Νίκος Ηλιόπουλος, «το άθλημα δεν μπορεί να υπάρξει αν λείπει ένας εκ των Ολυμπιακού ή Παναθηναϊκού».