Πολλές φορές θέλουμε να πούμε θετικά για τις ομάδες που παλεύουν χωρίς ιδιαίτερα μέσα στα μικρότερα πρωταθλήματα. Ωστόσο, όταν βγαίνουν στην επιφάνεια ιστορίες όπως αυτές που ακολουθούν, σκέφτεσαι ότι κάποια πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ.

Φωστήρας – Μυλοπόταμος χθες στα Σφαγεία. Με τους φιλοξενούμενους να καταγγέλλουν ότι στο ημίχρονο έγινε εισβολή στα αποδυτήρια της ομάδας της Κρήτης από τέσσερις οπαδούς, έφαγαν ξύλο δύο παίκτες και μάλιστα λίγο μετά διακομίστηκαν για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο. Τελικό σκορ 3-0, με την ομάδα της Κρήτης να φεύγει συνοδεία αστυνομικής δύναμης και να λέει πως «αν δεν χάναμε, δεν θα φεύγαμε»!

Επεισόδια και στη Νίκαια μετά το τέλος του αγώνα Προοδευτικής – Εθνικού με χρήση χημικών από την Αστυνομία και παράγοντες να «αγκαλιάζονται» με ποδοσφαιριστές. Τι χειρότερο θα δούμε σε αυτή την κατηγορία;

Σπάθας

Απομεσήμερο Σαββάτου στο γηπεδάκι δίπλα στις γραμμές του τρένου στον Ρέντη. Ατρόμητος Πειραιώς – Μοσχάτο για την Α’ Πειραιά. Ησσονος σημασίας, προφανώς θα πείτε. Ελα όμως που ρέφερι ήταν ο Ηλίας Σπάθας! Δεν παίζει στις μεγάλες κατηγορίες, αλλά στα πειραϊκά δίνει ρεσιτάλ. Αγέρωχος, με αυτοπεποίθηση, μιλούσε στους ποδοσφαιριστές χωρίς να ανεχθεί το παραμικρό: «Μη μου χαμογελάς ειρωνικά εμένα» είπε σε μια δόση και ακούστηκαν τα λόγια του σε όλη την κατάμεστη εξέδρα. Φυσικά, αποδοκιμάστηκε έντονα για αποφάσεις του, καθώς το έχει κι αυτό: να προκαλεί τις διαμαρτυρίες! Πάντως, όταν δεν έδωσε κάρτα σε ανατροπή παίκτη από γκολκίπερ, δίκιο είχε. Σε αντίστοιχη φάση στη Νέα Σμύρνη, ούτε ο Προτό πήρε κάρτα στο πέναλτι!

Χάντμπολ

Ολο και ανεβαίνει το ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα. Κι αυτό γιατί στις παραδοσιακές δυνάμεις προστέθηκε ο Ολυμπιακός, που ήδη μετρά δύο εκτός έδρας ντέρμπι με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Μάλιστα, στην αίθουσα του ΟΑΚΑ όπου διεξήχθη το πρόσφατο ματς, οι Κόκκινοι πήραν τη νίκη με γκολ του Αλβανού (20-19) στο φινάλε. Λεπτομέρεια: ο βετεράνος (37 ετών) αθλητής είναι κομβικός για κάθε ομάδα στο άθλημα –έχει κατακτήσει τίτλο και με την ΑΕΚ και με τον ΠΑΟΚ!

Μπάσκετ

Οταν το 2015 εμφανίστηκε ξανά στον γυναικείο χώρο το τμήμα μπάσκετ του Ολυμπιακού, τα ντέρμπι με τον ΠΑΟ, που αποτελεί παραδοσιακή δύναμη, απέκτησαν ιδιαίτερο χρώμα. Γίνονταν απόγευμα Σαββάτου και το ενδιαφέρον υπήρξε αδιαμφισβήτητο. Τώρα τα πράγματα διαφέρουν κατά πολύ. Γιατί ο Ολυμπιακός πέρασε από τη Λεωφόρο σαν σίφουνας και αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με την όντως υπέροχη ομάδα του. Η πτώση του Παναθηναϊκού πληγώνει όσους αγαπούν τα τμήματά του, ενοχλεί όσους βλέπουν να κατεβάζει νεάνιδες και αποτελεί σάκο του μποξ για κάθε αντίπαλο. Είναι θέμα πού βαδίζουν τα ερασιτεχνικά τμήματα με το τριφύλλι στο στήθος…