Θα μπορούσε να συμπεριληφθεί και στην κατηγορία με τα πολιτικά ανέκδοτα. Η κυβέρνηση διά στόματος του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη πανηγυρίζει που κατάφερε να φέρει στην Πάτρα την τεράστια διοργάνωση Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες 2019.

Ενα αθλητικό γεγονός που αποτελεί «στοίχημα για την ελληνική κοινωνία», σύμφωνα με όσα είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός – φαν της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπως ο ίδιος αυτοπροσδιορίστηκε το Σάββατο στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης φορώντας τη φανέλα των Κόκκινων Διαβόλων.

Ο δείκτης της φωτοευπάθειας στην πραγματικότητα χτύπησε κόκκινο. Σε μία χώρα που έχει διοργανώσει σχετικά πρόσφατα επιτυχημένους Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα στα δημοφιλέστερα σπορ, πλασάρεται ως επιτυχία η ανάληψη μιας παγκοίνως άγνωστης και αδιάφορης διοργάνωσης στην οποία μετέχουν αθλητές αθλημάτων που έχουν σχέση με την παραλία και τη θάλασσα.

Το αστείο της υπόθεσης είναι πως η Πάτρα έτρεχε μόνη της στον τελικό και οι κυβερνητικοί πανηγυρίζουν που τερμάτισε πρώτη. Οι αρμόδιοι ξέχασαν να δηλώσουν πως οι δύο άλλες διεκδικήτριες των διάσημων αγώνων, η Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και η Μασσαλία της Γαλλίας, απέσυραν τις υποψηφιότητές τους τέσσερις ημέρες πριν από την ψηφοφορία.

Οταν το χυτήριο της πολιτικής μπορεί να δώσει στην πραγματικότητα σχήματα κατά παραγγελία, ακόμα και οι Παράκτιοι Αγώνες μπορεί να αποκτήσουν αίγλη στη συριζαϊκή λογική.