Δεν έχει τέλος το πογκρόμ καρατομήσεων προϊστάμενων στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας. Αξιο απορίας, δε, αποτελεί το γεγονός ότι μερίδα διοικητών του ΕΣΥ επιδεικνύει αδικαιολόγητη βιασύνη δεδομένου ότι ούτως ή άλλως ο δημόσιος τομέας βρίσκεται στο σύνολό του εν μέσω αξιολόγησης.

Οι υπολογισμοί της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) καταγράφουν… επιδημία καθαιρέσεων προϊσταμένων σε οργανικές μονάδες των νοσοκομείων. Ειδικότερα, η Ομοσπονδία κάνει λόγο για 800 καρατομήσεις σε σύνολο 2.100 προϊσταμένων, θέμα για το οποίο έχει καταθέσει άλλωστε μηνυτήρια αναφορά κατά των διοικήσεων.

Το τελευταίο επιδημικό κύμα –ιδιαίτερα σφοδρό, όπως αποκαλύπτουν οι αριθμοί –σημειώθηκε στο νοσοκομείο Αγιος Παύλος στη Θεσσαλονίκη, όπου σύμφωνα με την Ομοσπονδία η διοίκηση «καθαίρεσε τη μισή ιεραρχία της νοσηλευτικής υπηρεσίας παράνομα».

Ετσι, στις αρχές της εβδομάδας ανατέθηκαν προσωρινά καθήκοντα προϊσταμένου ή αναπληρωτή προϊσταμένου στα τμήματα της νοσηλευτικής υπηρεσίας σε 16 νοσηλευτές. «Αλήθεια, στο νοσοκομείο Αγιος Παύλος διαπιστώθηκε κάποια δυσλειτουργία στην παροχή νοσηλευτικών υπηρεσιών; Ασφαλώς και όχι. Τη χειραγώγηση της υπαλληλικής ιεραρχίας των νοσοκομείων θέλει και μόνο να πετύχει ο κύριος Πολάκης», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.

Σημειωτέον ότι τα καθαιρεμένα στελέχη του νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης δεν συμμετείχαν στην απεργία κατά της αξιολόγησης, αντιθέτως ακολούθησαν τη διαδικασία όπως προβλέπεται.

Επιστροφή

μέσω Βρυξελλών

Η τρίτη αξιολόγηση, τα νομοσχέδια της αριστερής ατζέντας, οι σχέσεις με τους ΑΝΕΛ, οι «αντάρτες» του ΣΥΡΙΖΑ και όλα αυτά τα θέματα θα απασχολήσουν τον Αλέξη Τσίπρα από την μεθεπόμενη εβδομάδα. Οταν, καλή ώρα, θα έχουν προσγειωθεί στην Αθήνα και οι εκπρόσωποι των θεσμών για να επανεκκινήσουν οι διαπραγματεύσεις σε υψηλό επίπεδο. Ο λόγος είναι το βαρύ πρόγραμμα του Πρωθυπουργού, το οποίο επιτάσσει μετά την αναχώρησή του από την Ουάσιγκτον, το βράδυ της ερχόμενης Τετάρτης, μια διήμερη στάση στις Βρυξέλλες. Στις 19 και 20 του μήνα συγκεκριμένα είναι προγραμματισμένο το Συμβούλιο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, το οποίο θα αποτελέσει και μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Τσίπρα να μοιραστεί με την Ανγκελα Μέρκελ και τον Εμανουέλ Μακρόν τις εμπειρίες του από τον Λευκό Οίκο και τη συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Φύτεψε στο μπαλκόνι

Κι εκεί που η κυβέρνηση είχε (σχεδόν) καταφέρει να μας πείσει ότι δεν επίκεινται επαναστατικές αλλαγές σε ό,τι αφορά τη χρήση της κάνναβης, ήρθε ο Γιάννης Τσιρώνης να ταράξει τα νερά. Μιλώντας ως στέλεχος του οικονομικού επιτελείου μάλιστα, εκτίμησε ότι η κάνναβη μπορεί να αποποινικοποιηθεί και η ιδιόχρηση να είναι ελεγχόμενη αρκεί κάποιος να πληρώνει παράβολο στο Δημόσιο! Αν διερωτάστε, ναι, είναι ο ίδιος που με την πετρελαιοκηλίδα του «Αγία Ζώνη ΙΙ» στον Σαρωνικό είχε πει πως φταίει η κοινωνία και ο καπιταλισμός.