Με ποσοτικά στοιχεία κατέβηκε στο… γήπεδο της αξιολόγησης η ΑΔΕΔΥ, προκειμένου να αντικρούσει τις δηλώσεις της αρμόδιας υπουργού Ολγας Γεροβασίλη για μαζική συμμετοχή των δημοσίων υπαλλήλων στη διαδικασία.

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, το 80% –κατά μέσο όρο –των εργαζομένων στο Δημόσιο συμμετέχει στην απεργία – αποχή που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ από τον περασμένο Μάρτιο. Μάλιστα, στα ενδεικτικά στοιχεία που παρέθεσαν δείχνουν πως το ποσοστό της αποχής από την αξιολόγηση στο Λαϊκό Νοσοκομείο φτάνει το 99,9% ενώ στο Δρομοκαΐτειο οι εργαζόμενοι λένε ομόφωνα «ναι» στην απεργία. Στον Δήμο Πειραιά η αποχή από την αξιολόγηση φτάνει το 70% ενώ στους αντίστοιχους της Σαλαμίνας και Λαυρίου πιάνουν το… απόλυτο 100%.

Πάντως η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καλεί τα σωματεία και τις ομοσπονδίες να αντιδράσουν μαζικά και μαχητικά αύριο Πέμπτη 12 Οκτωβρίου, που είναι η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση των εκθέσεων αξιολόγησης από τους Α’ αξιολογητές, σε όλη τη χώρα και σε όλες τις υπηρεσίες κατά της εφαρμογής της αξιολόγησης.