Νέα τακτική ακολουθεί πλέον η Φώφη Γεννηματά, αυξάνοντας τις επιθέσεις της προς την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας –σε μια προσπάθεια να καταστήσει σαφή την πρόθεσή της για αυτόνομη πορεία της παράταξης. «Ακούσαμε από την άλλη τον κ. Μητσοτάκη να λέει ότι περίπου “οι ανισότητες είναι ένα φυσικό φαινόμενο”. Εμείς δεν συμβιβαζόμαστε με αυτό, κ. Μητσοτάκη. Αυτή είναι η μεγάλη μας διαφορά με τη Δεξιά, ότι εμείς παλεύουμε να αντιμετωπίσουμε τις ανισότητες οι οποίες μέσα στην κρίση έχουν μεγαλώσει» ανέφερε την Κυριακή από τη Θεσσαλονίκη, ενώ το Σάββατο από τα Γιάννινα σχολίασε πως «οι προοδευτικοί πολίτες προσβλέπουν ξανά σε μας γιατί ξέρουν ότι όσο ψεύτικη είναι η Αριστερά του κ. Τσίπρα τόσο γνήσια είναι η Δεξιά του κ. Μητσοτάκη. Η μεγάλη προοδευτική παράταξησπρώχνει τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία στο αληθινό μέγεθος και στις πραγματικές θέσεις τους, στα δύο συντηρητικά άκρα της πολιτικής σκηνής».

Με Μπακογιάννη

Ο Γιώργος Καμίνης, από την άλλη, βρέθηκε στη Στερεά Ελλάδα, όπου συνάντησε και τον περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη: «Οι αυτοδιοικητικοί μιλάνε έξω από ιδεολογήματα γιατί μιλάνε για συγκεκριμένα προβλήματα, στα οποία δίνουν λύσεις και στη συνέχεια λογοδοτούν. Αυτό το πνεύμα της αυτοδιοίκησης θα πρέπει να έρθει στη συζήτηση και για τον νέο φορέα» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων μετά τη συνάντηση των δύο. «Σου εύχομαι να μπορέσεις να γυρίσεις το κράτος ανάποδα, γιατί εσύ ξέρεις τις πραγματικές ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μπακογιάννης.

Τους σέβεται

Εναν μικρό χαμό έχει προξενήσει η αντιπαράθεση της Ιεράς Συνόδου με τον Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος ανέφερε σε συνέντευξή του (Antivirus) ότι γνωρίζει την ύπαρξη

ομοφυλόφιλων ιερέων. Μετά το εξώδικο που του απεστάλη,

ο πρώην υπουργός δήλωσε μεταξύ άλλων: «Οι θέσεις μου αφορούν καταστάσεις και είναι δημόσιες, σαφείς και

δεδομένες. Ολα τα πρόσωπα, ανεξαιρέτως, έχουν τον σεβασμό μου. Η διοίκηση της Eκκλησίας ας πράξει όπως κρίνει καλύτερα».