Σαν να μην έφτανε για την κυβέρνηση ο πονοκέφαλος του Ελληνικού, ανοίγει νέο μέτωπο, αυτή τη φορά με τα αεροδρόμια. Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού «Spiegel», η γερμανική Fraport σκοπεύει να ζητήσει αποζημίωση 70 εκατομμυρίων ευρώ από το ελληνικό Δημόσιο λόγω των σοβαρών ελλείψεων και της κακής κατάστασης στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που πλέον έχουν περάσει στην κατοχή της.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι τα περιφερειακά αεροδρόμια –μεταξύ των οποίων το «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης και το «Ιωάννης Καποδίστριας» της Κέρκυρας –είναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση από αυτή που υπολόγιζε η Fraport. Τα κάστανα από τη φωτιά θα κληθεί να βγάλει ο αρμόδιος υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, το κακό όμως είναι ότι το συμβόλαιο δίνει στην εταιρεία το δικαίωμα να ζητήσει αποζημίωση σε τέτοια περίπτωση.

Υποχώρηση Γαβρόγλου

Συνάντηση με την Ενωση Σχολικών Συμβούλων είχε χθες ο υπουργός Παιδείας. Εκεί ο ίδιος πρότεινε, και η Ενωση Σχολικών Συμβούλων δέχθηκε, την οργάνωση επιστημονικής ημερίδας εντός του Οκτωβρίου για τα θέματα υποστήριξης του εκπαιδευτικού έργου.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, ο Κώστας Γαβρόγλου δήλωνε ότι πολλοί σχολικοί σύμβουλοι δεν… δουλεύουν. Χθες όμως, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ενωσης Γιώργος Αλεξανδράτος, «αναγνώρισε τη σημαντικότητα του ρόλου μας και συναποφασίσαμε η σημερινή συνάντηση να είναι η απαρχή για έναν κύκλο συναντήσεων και συζητήσεων».

Με συνταγή ΔΕΘ στην Ευελπίδων

Τη συνταγή της ΔΕΘ ακολουθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης δύο εβδομάδες μετά την επιστροφή του από τη Θεσσαλονίκη. Ο πρόεδρος της ΝΔ θεωρεί ότι ο σχεδιασμός της ΝΔ, να παρουσιαστούν δηλαδή στη Διεθνή Εκθεση προτάσεις και μεταρρυθμίσεις για την επίλυση σοβαρών ζητημάτων της καθημερινότητας, έπεισε τους πολίτες. Γι’ αυτόν τον λόγο η Πειραιώς θα φέρνει στο προσκήνιο συνεχώς τέτοια ζητήματα.

Χθες το πρωί, ο αρχηγός της ΝΔ επισκέφθηκε τα Δικαστήρια της Ευελπίδων και στις δηλώσεις του επικεντρώθηκε –πού αλλού; –στην καθυστέρηση απονομής της δικαιοσύνης, τη γραφειοκρατία και την ταλαιπωρία των πολιτών. «Είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω τη μεγάλη ταλαιπωρία στην οποία υποβάλλονται πολίτες –δικηγόροι, αλλά και το προσωπικό των δικαστηρίων –μέσα από μια διαδικασία η οποία οδηγεί νομοτελειακά στη μεγάλη καθυστέρηση της απονομής της δικαιοσύνης» σχολίασε και τόνισε ότι οι προτάσεις της ΝΔ για την επιτάχυνση της απονομής της δικαιοσύνης θα δώσουν ιδιαίτερη έμφαση στο κομμάτι της ηλεκτρονικής Δικαιοσύνης.

Λάβρος

πάλι ο Μίκης

Δεν πέρασε ούτε εβδομάδα από την εμφάνιση του Μίκη Θεοδωράκη στην πρώτη μέρα του Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή στο Πάρκο Τρίτση στο Ιλιον –κάτι που σχολιάστηκε πολιτικά –και ο μεγάλος μας μουσικοσυνθέτης παρενέβη χθες για να σχολιάσει με επιστολή του που αναρτήθηκε στο μπλογκ theodorakism την πολιτική κατάσταση, λάβρος κατά του μνημονιακού τόξου, όπως ενδεχομένως και σωστά υποθέσατε.

Μάλιστα, η παρέμβασή του επιφύλασσε και μια έκπληξη αφού χαρακτήρισε την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ως τη «δεξιότερη από όλες τις κυβερνήσεις της Ελλάδας από το 1831 ώς σήμερα»! Να θυμίσω πάντως πως το 1831 κυβερνήτης της χώρας ήταν ο Ιωάννης Καποδίστριας. Τα λόγια βέβαια του Μίκη, φαντάζομαι, δεν θα χαροποιούν ιδιαίτερα τους συριζαίους…