Η εντελώς πρόσφατη πρόταση περί σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για τον βίο και την πολιτεία του Παν. Καμμένου (μετά της συζύγου του) ήταν επόμενο ν’ απορριφθεί από τα σπασμένα δεκανίκια της μιας (1) οριακής (151) ψήφου των ακροδεξιών συντρόφων του ΣΥΡΙΖΑ, υπό την επωνυμία ΑΝΕΛ.

Προσωπικά καθηλώθηκα από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 24/09/2017 στο Κανάλι της Βουλής, όντας βέβαιος ότι θ’ απολαύσω τη χαμαιλεοντική μετάλλαξη του φρονήματος ορισμένων κυβερνητικών αγορητών, που από αδιαπραγμάτευτοι δίκην καλόγηρων ζηλωτών και εσωστρεφείς αλλά και εκτός πολιτικού συρμού (μόδας) νεοσταλινικοί σεκταριστές, το έπαιξαν, κατά τρόπο ξεκαρδιστικό, κήρυκες της συνδιαλλαγής και της ειρηνικής συνύπαρξης με την αντιπολίτευση.

Στο σημείο αυτό, είναι πλέον πασίδηλο ότι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με πείσμα κατεψήφιζαν όλες τις προτάσεις των άλλων κομμάτων για σύσταση εξεταστικών επιτροπών προφανώς για πράξεις και παραλείψεις της «πρώτης φοράς κυβέρνησης της Αριστεράς», σε αντίθεση με άλλες δυνάμεις (π.χ. ΠΑΣΟΚ κ.λπ.) που συνυπέγραφαν την παραπομπή στελεχών τους στο Ειδικό Δικαστήριο μόνον και μόνον για να μην αιωρείται η παραμικρότερη υποψία για συγκάλυψη των «ημετέρων».

Με άλλα λόγια, οι «ειρηνοποιοί» κάλεσαν ικετευτικά τις δημοκρατικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης ν’ απορρίψουν εν ονόματι της…ομοψυχίας την πρόταση για διερεύνηση και απονομή ευθυνών προς τον Παν. Καμμένο για την παράνομη επικοινωνία του με ισοβίτη καταδικασμένο για εμπορία ναρκωτικών και κάποια άλλα αντιδεοντολογικά – παράνομα δρώμενα (όπως η παρουσία του σε καζίνο).

Πρώτος και καλύτερος ικέτης ο άλλοτε διοικητής της ΕΥΠ, αλλά και δικαστικός λειτουργός ευνοημένος από την κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή, Δημήτριος Παπαγγελόπουλος, περιλάλητος για τις σωρηδόν αρχειοθετήσεις σοβαρών επίδικων υποθέσεων (τηλεφωνικές υποκλοπές, κακομεταχείριση πακιστανών μεταναστών κ.ά.).

Το αποκορύφωμα των ταχυδακτυλουργικών του μεταλλάξεων ήταν η σε… δραματικούς τόνους εγκωμιαστική αναφορά του στην πρόσφατη συζήτηση για τον Παν. Καμμένο στη Βουλή προς το πρόσωπο του μακαρίτη Ανδρέα Παπανδρέου. Ο Δημ. Παπαγγελόπουλος εξήρε την απόφαση του Ανδρέα, μόλις ανέλαβε την πρωθυπουργία το 1993, μετά τη σκευωρία του βρώμικου ’89, να βάλει τελεία και παύλα στην ποινικοποίηση του πολιτικού βίου, ουσιαστικά, αμνηστεύοντας την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και των συνοδοιπόρων του ΣΥΝ (προγόνου του ΣΥΡΙΖΑ) για το σκάνδαλο της ΑΓΕΤ-Ηρακλής και της ιταλικής Καλτσεστρούτσι.

Λίγα ακόμη λόγια για τον Δημ. Παπαγγελόπουλο, που με την άνεση ενός σύγχρονου Στρεψιάδη (Αριστοφάνους «Ορνιθες»), δεν ξέχασε και τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, που είχε δηλώσει: «τους ηγέτες δεν τους βάζουν φυλακή αλλά, όταν παρανομούν, τους στέλνει ο λαός στο σπίτι τους…».

Είναι προφανές ότι ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης έπαιξε αλλά όχι πειστικά τον ρόλο του «Καλού» στην περιώνυμη ταινία «Ο καλός, ο κακός και ο άσχημος» του Σέρτζιο Λεόνε (1966) με τον ανεπανάληπτο Κλιντ Ιστγουντ στον κορυφαίο ρόλο του «Καλού». Ο παραλληλισμός αυτός θα ευσταθούσε πλήρως εάν ο πανούργος πρώην αρχηγός της ΕΥΠ είχε και τις ηθικές αρετές του ηθοποιού, σκηνοθέτη και ανθρώπου Κλιντ Ιστγουντ… Καθότι, «άλλα τα μάτια του λαγού κι άλλα της κουκουβάγιας».