Μία παράδοση πολλών ετών τήρησε χθες, όπως το πρωτόκολλο επιβάλλει, η νέα ηγεσία του Αρείου Πάγου που η επιλογή της από το Υπουργικό Συμβούλιο μετρά λίγες μέρες ζωή.

Ετσι ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασίλης Πέππας μαζί με τους νεοεπιλεγέντες αντιπροέδρους του ανωτάτου δικαστηρίου Μαρία Γαλάνη, Αγγελική Αλειφεροπούλου, Γιώργο Λέκκα, Πηνελόπη Ζωντανού και Μαρία Χυτήρογλου, στο πλαίσιο της εθιμοτυπικής επίσκεψής τους στο Μέγαρο Μαξίμου, κάθησαν στο ίδιο τραπέζι με τον Πρωθυπουργό, με τον αρμόδιο για θέματα Δικαιοσύνης υπουργό Σταύρο Κοντονή και τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Τι συζήτησαν; Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο επίκεντρο βρέθηκαν τα ουσιαστικά προβλήματα της Δικαιοσύνης, με κυρίαρχο το θέμα της βραδύτητας στην απονομή της.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός ζήτησε συγκεκριμένες προτάσεις για ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι τον ενδιαφέρει η αναστροφή του κλίματος έλλειψης εμπιστοσύνης των πολιτών προς το δικαστικό μας σύστημα. Οι ανώτατοι δικαστικοί ανέφεραν στον Πρωθυπουργό ορισμένες από τις αιτίες που οδηγούν τη Δικαιοσύνη, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των λειτουργών της, σε βραδύτατη απονομή, εκθέτοντας και σχετικές προτάσεις.

«Ηταν μία συνάντηση γνωριμίας, εθιμοτυπική, μέσα στα συνταγματικά πλαίσια, τα θεσμικά· άκουσε με πολύ ενδιαφέρον ο κ. Πρωθυπουργός τους προβληματισμούς μας» δήλωσε ο νέος πρόεδρος του Αρείου Πάγου μετά τη συνάντηση που είχε το νέο προεδρείο του ανωτάτου δικαστηρίου με τον Πρωθυπουργό. Τη Δευτέρα μάλιστα το προεδρείο του Αρείου Πάγου θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης προκειμένου να συζητήσουν αναλυτικότερα τα θέματα που συνδέονται με την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη απονομή της δικαιοσύνης.

Για να μην έχετε απορία, η πρώην πρόεδρος και νυν επικεφαλής του Νομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Βασιλικής Θάνου δεν παρέστη στη συνάντηση. Αλλωστε είχε απευθείας πει τα συχαρίκια στον διάδοχό της.