Το μέλλον που όλοι οι Παναθηναϊκοί φοβόντουσαν έγινε πια παρόν. Το πράσινο καράβι ακυβέρνητο σε θαλασσοταραχή εκπέμπει SOS. Ποιος θα ανταποκριθεί, ποιος θα εξαργυρώσει την επιταγή της παναθηναϊκότητάς του; Ποιος θα δείξει έμπρακτα ότι η αγάπη του για το Τριφύλλι δεν είναι μόνο λόγια;

Ο Παναθηναϊκός δίνει τον πιο κρίσιμο αγώνα της πολύχρονης ιστορίας του. Ο Γιάννης Αλαφούζος δεν άντεξε να σηκώνει μόνος το τεράστιο βάρος μιας ομάδας που είναι από την ιστορία της υποχρεωμένη να πρωταγωνιστεί στην Ελλάδα και να διακρίνεται στην Ευρώπη.

Στο παναθηναϊκό υποσυνείδητο δεν χωρούν αμφιβολίες και συμβιβασμοί. Το Τριφύλλι είναι υποχρεωμένο απέναντι στον κόσμο του να ανθίσει ξανά. Δεν νοείται ελληνικό ποδόσφαιρο χωρίς Παναθηναϊκό. Είναι μέρος της σύγχρονης ιστορίας αυτού του τόπου. Της κουλτούρας του. Του DNA του. Ακόμα και οι αιώνιοι εχθροί, οι Ολυμπιακοί, θα πρέπει να εύχονται για τη σωτηρία του. Τι θα ήταν το πρωτάθλημα χωρίς το ντέρμπι των Αιωνίων; Νερόσουπα.

Ο Παναθηναϊκός έφτασε στο Ground Zero. Ευθύνες ασφαλώς και υπάρχουν. Ουδείς όμως μπορεί να κατηγορήσει τον Γιάννη Αλαφούζο πως δεν προσπάθησε, πως δεν έβαλε το χέρι στην τσέπη, πως δεν βγήκε μπροστά και δεν κράτησε γερά το τιμόνι όταν οι υπόλοιποι κρύφτηκαν. Κουράστηκε, βαρέθηκε, απογοητεύτηκε. Ολα φυσιολογικά. Τώρα όμως πρέπει να δοθεί λύση. Οχι αύριο, χθες.