Το πρωτότυπο I.D. BUZZ concept της Volkswagen δεν θα μείνει και για μεγάλο διάστημα στα χαρτιά. Το νέο μοντέλο αναμένεται να εξελιχθεί και άλλο στα πλαίσια της προετοιμασίας για την παρουσίασή του ως μοντέλο παραγωγής.

Μάλιστα, η Volkswagen όρισε και μια ημερομηνία επίσημης παρουσίασης του I.D. BUZZ, το οποίο θα αφιχθεί στους κατά τόπους αντιπροσώπους της μάρκας μετά το τετράθυρο μικρο-μεσαίο μοντέλο I.D. το 2022.

Η Volkswagen στοχεύει, τόσο με το I.D. BUZZ όσο και γενικά με όλη τη γκάμα I.D., στις αγορές της Βόρειας Αμερικής, της Ευρώπης και της Κίνας.

Όσον αφορά την ηλεκτροκίνηση, το νέο μοντέλο δεν καταλαμβάνει ιδιαίτερα μεγάλο χώρο, κάτι που σημαίνει πως ο εμπρός και ο πίσω άξονας μπορούν να τοποθετηθούν σε μεγάλη απόσταση ο ένας από τον άλλο.

Η διεύρυνσης της γκάμας των ηλεκτρικών μοντέλων είναι μέρος της Στρατηγικής της Volkswagen για το 2025, η οποία προβλέπει την ύπαρξη περισσότερων από 30 ηλεκτρικών αυτοκινήτων εκείνη τη χρονική περίοδο.

Εκτός από ηλεκτρικό το νέο μοντέλο αναμένεται να είναι και ιδιαίτερα άνετο. Θα έχει μήκος 4,94 μέτρα, με την έκδοση παραγωγής, να ενσωματώνει πολλές ιδέες και σχεδιαστικά στοιχείου του πρωτότυπου.