Σύμφωνοι. Στο σπίτι του Καμμένου δεν μιλάνε για φωτιές. Στο σπίτι των Οικολόγων όμως; Αυτών που, μολονότι δηλώνουν αυτόνομοι, εκλέγονται (και κατά συνέπεια αδιαλείπτως μισθοδοτούνται) υπό την αιγίδα του κυβερνώντος κόμματος; Αυτή η συστέγαση έχει και τις υποχρεώσεις της. Ουδεμία σημασία που τους έχει παραχωρηθεί το πλυσταριό της υπόθεσης. Αρθρον πρώτον, τα μπουγαδόνερα δεν τα κάνουμε ποτέ γαργάρα, μπλιαχ. Αρθρον δεύτερον, όταν καίγονται τα δάση, δεν κάνουμε ποτέ την πάπια. (Την οικολογία μου μέσα… Συνεχίζω.)

Πιο Νταίζη Ντακ απ’ όλους αποδείχθηκε, πάντως, η κατ’ ευφημισμόν υπερνομάρχισσα. Διότι τι άλλο από ευφημισμό αποτελεί η περίπτωσή της; Χάριν ευφημισμού τής έδωσε την ψήφο του το Λεκανοπέδιο, χάριν ευφημισμού εμφανίζεται κι εκείνη αραιά και πού, μόνον και μόνον για να μας χουγιάξει. Μετά από εκείνο το γλυκούλι «όλοι ένα βήμα πίσω», βγήκε τώρα να μας συστήσει να βγάλουμε τον σκασμό. Εμείς εδώ, στη χώρα των κόμικς, κάπως αλλιώς τις είχαμε τις Dominatrix. Με τα λάτεξ τους, τις μάσκες, τα μαστίγια, τις ζαρντιέρες και τα ωραία τους. Πάντως όχι με στάιλινγκ σαν το κοριτσάκι του Εξορκιστή λίγο πριν αρχίσει να μιλάει με τη φωνή του Σταθάκη: μια ιδέα κονσίλερ, nude μέικ απ, σινιόν ξεμάλλιαγο και μπόλικη τερακότα, που πά’ να πει «ψημένη γη». Περπατώντας η Δόξα μονάχη κ.λπ., κ.λπ. Εντάξει, το πιάσαμε το υπονοούμενο. Εσκισες!

Κι αρχίσανε να πέφτουνε στοιχήματα στο σπίτι. Μετά απ’ αυτό, μένει άραγε τίποτα από σκηνικά – κοστούμια και για τον Τσίπρα; Μια περούκα Τζακ Σπάροου με μπουρούχα γαυδιώτικη που βρήκα στο βεστιάριο απορρίφθηκε αμέσως. Πέτα το, δεν κάνει, είπε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ), που μας προμήθευσε και τις γνωστές exclusive φωτογραφίες. Οταν κοιτάς από ψηλά, μοιάζει η γη με ζωγραφιά. Συμφωνώ. Σουλουπωθείτε όμως κι εσείς λίγο βρε παιδιά. Αφού δεν καταφέρατε να μας πληροφορήσετε πού ιδιώτευε ο Πρωθυπουργός ενόσω καιγόταν η έδρα μας, βρείτε άλλο τρόπο να μας σερβίρετε τις αποκλειστικότητές σας. Για μένα ένα απλό λευκό πουκάμισο, δίσκος, μπλοκάκι για την παραγγελία και μολύβι στ’ αφτί θα ήταν υπεραρκετά. Αλλοι επιμένουν στη λιβρέα.