Ο Δημήτρης Καμμένος του Καμμένου του Πάνου βουλευτής επέλεξε τον δρόμο της μετανοίας για να ξεγράψει όσα έγραψε και ανέβασε στο facebook. Την πύλη του Αουσβιτς, για παράδειγμα, η παραφρασμένη επιγραφή της οποίας έγραφε «Μένουμε Ευρώπη». Και για να έχει ισχυρή νομιμοποιητική βάση το ψευδοϊστορικό φλας μπακ, έσπευσε τότε να συμπληρώσει: «Ισως ατυχής η σύγκριση, αλλά συμβαίνει οικονομικό ολοκαύτωμα στην πατρίδα μου!». Ο Νίκος Ξανθόπουλος έχει πάρει στον λαιμό του πολλούς φερέλπιδες καρατερίστες της μιζέριας, αλλά τέτοιο ρόλο μόνο με τον Τζίμη Πανούση ξαναχορτάσαμε («οι Ελληνες είμαστε οι Εβραίοι της εποχής»).

Αλλά έστω ότι μετά τη θεσμοποίηση του Δημήτρη Καμμένου, ο οποίος εξελέγη αντιπρόεδρος της Βουλής, τα βαρύτατα ατοπήματα περνούν στο καθεστώς του λίμπο. Εκείνες οι ανορθογραφίες που βγάζουν μάτι για αντιπρόεδρο του ελληνικού Κοινοβουλίου σάς φαίνονται λίγες ή να τις πάρει κι αυτές το ποτάμι της λήθης; Διότι μες στην πολλή σκοτούρα του ο Δημήτρης Καμμένος έχει γράψει μέχρι σήμερα στα πάσης φύσεως ρατσιστικά του σχόλια: «Μένουμε Ευρώπη, λένε, πάσει (sic) θυσία λένε…», «Από τις 2.500 εβραίων που εργαζόταν (sic)…», «Σύριζα σε πλήρη ταύτηση (sic)». Αφήστε εκείνο το τρισβάρβαρο «συμβαίνει ολοκαύτωμα».

Μην ανησυχείτε, ω άνδρες Αθηναίοι. Θα επικρατήσει ο γνωστός μινιμαλισμός απαιτήσεων κάθε φορά που ζητείται από δημόσιο λειτουργό η ελάχιστη απόδειξη παιδείας. Φαίνεται πως το newspeak της συγκυβέρνησης επιτρέπει την απόλυτη ισοπέδωση κανόνων και συμβολισμών για να ομοιάσει στο κατά φαντασίωση πλήθος. Εδώ κοτζαμάν πρόεδρος της ΕΡΤ και δεν κρατήθηκε ο άνθρωπος μπροστά στο λογύδριο της Ραχήλ Μακρή. Κατέφυγε στο αρχαϊκό «Σκάσε» του νεοελληνικού πολιτισμού αφήνοντας την ψυχραιμία στα αζήτητα. Οπότε ο νέος αντιπρόεδρος μπορεί άνετα να αυτοακυρώνει τις παλιές φεϊσμπουκικές ριπές αδιαφορώντας για τα ψιλά γράμματα. Οχι τίποτε άλλο, μας βλέπουν και οι μαθητές που μόλις ξεμπέρδεψαν από τις Πανελλαδικές, κύριε αντιπρόεδρε.