Εύκολα στην εκτέλεση, γρήγορα στο ψήσιμο, απλά στη συντήρηση και πολύ γευστικά. Τα αλμυρά muffins είναι η νέα μόδα του πρωινού.

Υλικά

2 αυγά

1 γιαούρτι στραγγιστό

100 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

3 κουταλιές της σούπας λάδι

75 γραμμάρια τυρί τριμμένο (ρεγκάτο, γραβιέρα, κασέρι, κεφαλογραβιέρα κ.λπ.)

100 γραμμάρια ζαμπόν σε κυβάκια

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ χτυπάμε με ένα αβγοδάρτη τα αυγά και προσθέτουμε το γιαούρτι.Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε το λάδι και στη συνέχεια το αλεύρι. συνεχίζουμε το ανακάτεμα.Αλατοπιπερώνουμε και τέλος προσθέτουμε το τυρί και το ζαμπόν και ανακατεύουμε με τα χέρια.

Βουτυρώνουμε τα φορμάκια, ή τη φόρμα για muffins και τις γεμίζουμε με το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους180 βαθμούς Κελσίου φούρνο, για 20 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα.