Τα παντελόνια στο σπίτι του Ζινεντίν Ζιντάν δεν μάθαμε τελικά ποιος τα φορά παρά το ασφυκτικό πρέσινγκ που είχε ασκήσει ο Τζιάνι Ανιέλι το 2001 στον σούπερσταρ του ποδοσφαίρου.

Τους τελευταίους 17 μήνες μάθαμε όμως κάτι άλλο: ο αλγερινής καταγωγής άλλοτε αρχηγός της Εθνικής Γαλλίας και νυν προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης είναι αυτός που φορά τα παντελόνια στο παλάτι της Βασίλισσας.

Αρχή άνδρα δείκνυσι. Ανάλογα όμως την εποχή. Ο Ζιζού ήταν άλλος άνθρωπος ως ηγέτης φορώντας κοντά παντελονάκια και άλλος τώρα που φορά τα ιταλικά σκουρόχρωμα κοστούμια με τη στενή γραμμή.

Το αίμα που κόχλαζε και το μέτωπο που μοίραζε κουτουλιές έχουν αντικατασταθεί από την ηρεμία και την αυτοπεποίθηση.

Ο Ζιντάν δεν είναι καλύτερος προπονητής από τον Ζοζέ Μουρίνιο. Ούτε βέβαια από τον Κάρλο Αντσελότι. Ομως σε ενάμιση χρόνο οδήγησε τη Ρεάλ στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ και σε έναν ακόμα τελικό ενώ διεκδικεί και το πρωτάθλημα. Η τελευταία φορά που συνέβη κάτι αντίστοιχο στο παλάτι ήταν το 1958.

Η επιτυχία του Ζιζού οφείλεται στην ακτινοβολία που εκπέμπει ως πραγματικός σταρ του αθλήματος και στη σωστή διαχείρισή της. Πρόκειται για έναν Ελ Σιντ των πάγκων. Δεν έχει ανάγκη να αποδείξει τίποτε και σε κανέναν. Είναι ήρεμος , προσηνής και ταπεινός.

Δεν επιβάλλει, πείθει. Εμπιστεύεται, όχι στα λόγια αλλά με τα έργα. Και εισπράττει ακριβώς τα ίδια.