Ποτέ την Κυριακή

Πού πέρασε το πρωινό της Κυριακής ο Παναγιώτης Λαφαζάνης; Μα, πού αλλού; Στην Ερμού. Στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα εμπορικά καταστήματα, οι οποίοι ζητούσαν να μην καταργηθεί η κυριακάτικη αργία. Φυσικά, έκανε και δηλώσεις στους δημοσιογράφους. Ιδού τα χάιλαϊτς: «Τα μεγάλα πολυκαταστήματα και οι πολυεθνικές εμπορικές αλυσίδες αποφασίζουν και νομοθετούν, με την κυβέρνηση υπαλληλικά να εκτελεί». «Ακόμη και αν θεσμοθετηθεί δεν θα εφαρμοστεί. Το τέταρτο Μνημόνιο θα γίνει η ταφόπετρα της κυβέρνησης. Αν ο Τσίπρας και η δουλοπρεπής κοινοβουλευτική πλειοψηφία ψηφίσουν το τέταρτο Μνημόνιο, θα φύγουν κακήν κακώς από την εξουσία». Αν όλα αυτά μοιάζουν οικεία, είναι γιατί τα φώναζαν και οι του ΣΥΡΙΖΑ πριν αναλάβουν κυβερνητικούς θώκους και συμφωνήσουν με τους δανειστές να νομοθετήσουν κατά του «Ποτέ την Κυριακή». «Πρόκειται για άλλη μία ισοπεδωτική ενέργεια που στρέφεται ενάντια στα δικαιώματα των εργαζομένων, ενώ οδηγεί στη θανατική καταδίκη το μικρομεσαίο εμπόριο που θα οδηγηθεί σε ακόμα περισσότερα λουκέτα, ανατροφοδοτώντας έτσι τον φαύλο κύκλο της ύφεσης και της ανεργίας. Μόνος κερδισμένος είναι τα μεγάλα πολυκαταστήματα και οι πολυεθνικές αλυσίδες που θα ωφεληθούν από την ανακατανομή του μειωμένου τζίρου» υποστήριζε ανάμεσα σε άλλα η Κουμουνδούρου με δελτίο Τύπου το 2013. Το 2014, πάλι, η αντίστοιχη συριζαϊκή ανακοίνωση έγραφε «σε μια ακόμα προσπάθεια εμπαιγμού της κοινωνίας οι εντολοδόχοι της τρόικας την ώρα που ισοπεδώνουντην ελληνική κοινωνία και οικονομία προς όφελος μιας χούφτας τραπεζιτών και μεγάλων ντόπιων και ξένων επιχειρήσεων…». Αλλά και ότι «για άλλη μια Κυριακή θα μας βρουν μπροστά τους. Αντιστεκόμαστεστην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, όπως και σε όλεςτις πολιτικές που οδηγούν την κοινωνία σε απόγνωση καιτη χώρα στην καταστροφή». Οφείλει λοιπόν να αναγνωρίσει κανείς στον Λαφαζάνη ότι δεν έχει αλλάξει αυτός. Το πρώην κόμμα του άλλαξε.

Υπογραφές

«Ο κ. Μητσοτάκης είπε ψέματα στη συνέντευξη που έδωσε στον Antenna. Είπε ότι υπήρχαν μόνο δύο οι οποίοι δεν έστειλαν επιστολές και αναφερόταν στον Κώστα Καραμανλή και τον Αντώνη Σαμαρά. Εξι δεν έστειλαν επιστολές. Και οι άλλοι τέσσερις είναι βουλευτές Θεσσαλονίκης. Υπάρχουν πλαστογραφημένα έγγραφα» είπε ο Πάνος Καμμένος στον Σκάι χθες. Είπε, δηλαδή, ότι πλαστογραφήθηκαν οι υπογραφές βουλευτών της ΝΔ που εκδήλωναν πρόθεση ψήφου κατά της κυβερνητικής τροπολογίας για τη διαγραφή του προστίμου στη ΣΕΚΑΠ. Και τόνισε –γιατί παντού κολλάει μια συνωμοσία –ότι ως επί το πλείστον πλαστογραφήθηκαν οι υπογραφές βουλευτών Θεσσαλονίκης. Δώδεκα γαλάζιοι, ωστόσο, (οι Αναστασιάδης, Καλαφάτης, Καράογλου, Γκιουλέκας, Καρασμάνης, Κασαπίδης, Μπακογιάννη, Σταϊκούρας, Βεσυρόπουλος, Κοντογιώργος, Κουκοδήμος και Τζαβάρας) του απάντησαν με κοινή δήλωση, ανάμεσα σε άλλα, πως αυτό που υποστήριξε «προστίθεται στις γνωστές φαντασιώσεις του εταίρου του κ. Τσίπρα». Το καμμενικό επιχείρημα, λένε με ελαφρύ μειδίαμα από τη ΝΔ, ήταν περίπου ότι ο υπουργός ανέλυσε τις υπογραφές τους και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν είναι δικές τους. Στην επιστολική ψήφο, βέβαια, επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, αυτή είναι η διαδικασία. «Δεν υπογράφεις εσύ ο ίδιος. Γιατί μπορεί να βρίσκεσαι στο εξωτερικό, φέρ’ ειπείν. Βάζει κάποιος άλλος την υπογραφή του για σένα». Από το περιβάλλον της Μπακογιάννη το πάνε κι ένα βήμα πιο μακριά. Αναρωτιούνται αν πραγματικά πιστεύει ο Καμμένος ότι κάποιος θα είχε πλαστογραφήσει την υπογραφή της Ντόρας και εκείνη δεν θα το είχε πάρει χαμπάρι, επειδή είχε κάνει μια επέμβαση στο πόδι της;

Πρεζιντέντα

«Οι άνθρωποι σαν την κυρία Κίρσνερ στο ζήτημα αυτό γίνονται κήρυκες και αναμεταδότες αυτής της μεγάλης προσπάθειας που κάνουμε αυτή την περίοδο στη χώρα για να φιλοξενήσουμε όσο καλύτερα γίνεται και να αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο τρόπο και σε ισορροπία με τα δεδομένα των συμπατριωτών μας αυτούς τους ανθρώπους, που χωρίς τη θέλησή τους βρέθηκαν εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα». Τάδε έφη υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας, ο οποίος συνόδευε την πρώην πρόεδρο της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρσνερ κατά την επίσκεψή της στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα χθες το πρωί. Δεν το συζητώ, η φήμη της πρεζιντέντα στη διεθνή κοινή γνώμη είναι η καλύτερη. Δεν θα μπορούσαμε να βρούμε ιδανικότερη διαφημίστρια από την περονίστρια, που παραπέμφθηκε πριν από περίπου έναν μήνα στη δικαιοσύνη –τρίτη φορά από το 2016 –για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και παράνομο πλουτισμό.